Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til reisejournalist Mette Solberg Fjeldheim.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når forholdene igjen tillater oss å reise?
– Jeg skulle nok veldig gjerne reist og besøkt min venninne i New York og fått et gjensyn med Asia, blant annet, men realistisk sett tror jeg nok de mer nærliggende landene i Europa blir blant mine første reiser. Det kommer også an på reiseråd, vaksine og smittesituasjon i de aktuelle land. Det er naturlig å tenke seg at et av våre naboland blir det første landet jeg krysser grensen til. Italia ligger nok an til et gjensyn, når vi har begynt å reise igjen.

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Selv om fysiske møter er viktig, tror jeg vi vil reise sjeldnere i jobbsammenheng, både innenlands og utenlands. For ferierende tror jeg det kjente og nære vil være blant vinnerne. 

Jeg tror vi blir mer selektive for fremtiden og vil ha økt fokus på bærekraft og klima i våre valg. Selv om jeg tror mange savner storbyreisene, kan det hende det blir færre weekendturer til utlandet og flere kortreiste turer i eget land og nabolandene. Jeg tror også trenden med spesielle overnattingssteder, fokus på naturopplevelser og aktivitetsferie vil fortsette.  

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
– Jeg er veldig glad i Sørøst-Asia og det handler nok om frodigheten, maten, menneskene og kulturen. Kambodsja har en spesiell plass i mitt hjerte, Thailand har langt mer å by på enn det mange opplever, mens Sri Lanka er særdeles eksotisk, med sin ville natur og mangfoldige dyreliv, samt en rekke severdigheter.  

Hvis jeg kan legge til et land til, vil jeg si Italia, som nok er det landet jeg har reist mest i – for maten, vinen, naturen, kulturen og språket.  

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Selv har jeg tilbrakt sommerferiene i Norge de senere år, og det var også planen min i år. Så sånn sett har det ikke endret noe for min del der. Men jeg har lagt merke til at flere har fått øynene opp for de nasjonale turistvegene og utsiktspunktene, og det de mange tilreisende gjerne kommer for å se – fjordene i Vest-Norge. 

Dette var vel for øvrig sommeren da alle ville «henge i trærne» og bilferien nærmest fikk sin renessanse. Ikke minst har staycation i større grad blitt en ferieform flere har benyttet seg av, mens norsk lokalmat synes å ha fått økt status.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Ja, så sant vaksinen fremstår som trygg å ta og er anbefalt av helsemyndighetene kommer jeg til å ta den – som alle andre vaksiner jeg har tatt.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »