Hertz med elbildeling for Buskerud fylkeskommune

Målet for fylkeskommunen var å redusere miljøbelastningen ved bruk av bildeling i stedet for privatbiler.

0

Da Buskerud fylkeskommune i Drammen skulle etablere en bildelingsordning falt valget på Hertz BilPool, som er en av Norges største tilbydere av bildelingsordningen både til virksomheter og privatpersoner.

– Hertz hadde det beste tilbud og forsto våre særegne behov. De driver allerede flere tilsvarende ordninger for andre virksomheter. De har gode priser og brukervennlige teknologiske løsninger, sier Gro Ekkje, leder av serviceenheten i Buskerud fylkeskommune.

Målet for fylkeskommunen var å redusere miljøbelastningen ved bruk av bildeling i stedet for privatbiler. Det var også viktig å ha en bilordning som gir nødvendig mobilitet, bevisstgjør og reduserer behovet for bil i arbeidstiden, reduserer antall kjøreturer og reduserer taxikostnaden. Med tilgang til miljøvennlige tjenestebiler har ansatte en mulighet til å komme seg til og fra arbeid på andre måter enn å bruke egen bil.

– Erfaringene nå etter oppstarten er gode og brukerne er fornøyde med denne løsningen. Vi synes det er fint å være den første fylkeskommunen som har en bildelingsordning som består av elbiler, sier Gro Ekkje.

Bildelingsordninger er et av flere vekstområder for Hertz, og selskapet er i dag markedsleder innen tradisjonell bilutleie og vokser raskt innenfor bildeling. Til sammen har Hertz BilPool nå over 150 biler, fordelt på 45 bilpooler, spredt rundt i byer og steder i hele landet. Hovedmassen er i Oslo.

– Bilpoolordningen er en brukervennlig, kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning. Via app på mobilen bestiller du og låser opp bilen som er lokalisert nært kontoret. Man betaler per time og for kjørte kilometer, og drivstoff er inkludert i prisen. I de større byene er det stadig flere som velger eller må velge kollektivt til og fra jobb. Da er en bilpool et godt supplement til kollektivtrafikken når man må ut i møter og andre ærender i arbeidstiden, sier Eivind Thorne, leder for Hertz BilPool.

Nå forventes det kraftig vekst i denne typen bildelingsordninger

– Det er et uttalt mål for byutviklingen i Oslo og andre større byer å etablere arbeidsplasser og boliger rundt sentrale kollektivknutepunkt. Det betyr i praksis at de færreste får egen parkeringsplass, og de vil dermed ha behov for å kunne leie en bil en time eller 10. En bildelingsordning som Hertz BilPool er effektivt både for bedriften og den ansatte. Vi kommer derfor til å fortsette å etablere slike de nærmeste årene, sier Eivind Thorne i Hertz.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.