Reiserekord i 2010

Ferske tall viser at syv prosent flere nordmenn reiste utenlands i 2010 enn året før. Alt tyder på at fjoråret ble et rekordår for nordmenn på ferie over landegrensen.

0

1,1 millioner nordmenn kjøpte pakketur til utlandet i fjor. Dermed kan HSHs medlemmer og flyselskapene høyst sannsynlig slå fast at 2010 ble et rekordår når det gjelder ferierende nordmenn i utlandet. Det endelige tallet på antall utenlandsferier er vanskelig å fastslå, fordi flyselskapenes tall også inkluderer forretningsreisende, melder HSH

Tyrkia i støtet
I flere tiår har mange nordmenn sverget til Hellas når ferien skal planlegges, men nå må grekerne se seg slått av Tyrkia. Og helt øverst på pallen troner fortsatt Spania som vår klare favoritt.

Over halvparten av det norske folk legger hele eller deler av ferien utenlands og bruker gjerne god tid på å planlegge turen. De aller fleste bestemmer seg mellom tre og seks måneder før de skal reise, og da er det flere kriterier som er viktige.

– Først og fremst påvirkes valget av basiskravene til oppholdet, deretter kommer pris og avstanden til reisemålet.  I tillegg styres markedet av charterarrangørenes egen markedsføring og lansering av nye feriemål. Og sist men ikke minst: nordmenn vil ha sol og flere reiser utenlands hvis det er dårlige utsikter til en god sommer her hjemme, skriver HSH i en melding.

Tøffere konkurranse
Salget av feriereiser ligger på et historisk høyt nivå, men det blir stadig tøffere å være aktør i markedet.

Selv om de aller fleste avsluttet 2010 med sorte tall, er overskuddene blant aktørene i feriemarkedet gjennomgående lavere enn i fjor. Forklaringen er den massive priskonkurransen mellom charterarrangørene, og mellom disse og flyselskapene.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 13.01.2010 klokken 09.00

Share.

About Author

Comments are closed.