NCL ut på havet igjen

Norwegian Cruise Line annonserer gjenopptagelse av cruise med de første turene i Europa og Karibien.

0

Rederiet starter på nytt med redusert kapasitet med Norwegian Jade, Joy og Gem som de første av de 17 skipene i flåten til å ønske gjester velkommen ombord. Cruise-sultne har muligheten til å tilbringe sommeren med å utforske gamle ruiner og solfylte strender med splitter nye syv-dagers cruise til de greske øyene på den Norwegian Jade fra Athen (Pireus) 25. juli 2021. De kan også øyhoppe med ukelange karibiske reiseplaner, tilgjengelig fra Montego Bay, Jamaica fra 7. august 2021 på Norwegian Joy, eller fra Punta Cana (La Romana), Den Dominikanske republikk, på Norwegian Gem 15. august 2021.

– Over et år etter at vi opprinnelig stanset cruise, er tiden endelig kommet for oss til å bringe våre lojale gjester nyheten om vårt store cruise-comeback, sier Norwegian Cruise Line President og CEO Harry Sommer.

– Vi har jobbet flittig for å gjenoppta driften, og fokusert på en gjesteopplevelse med helse og sikkerhet i fokus. Den økende tilgjengeligheten av Covid-19-vaksinen har vært avgjørende. Vaksinen, kombinert med våre vitenskapelig støttede helse- og sikkerhetsprotokoller, hjelper oss å gi gjestene det vi tror vil være den sunneste og tryggeste ferien til sjøs.

– Alle gjester som seiler på cruise til og med 31. oktober 2021 må være fullvaksinert og testet før de går ombord på våre skip. Gitt pandemiens skiftende natur, den raske utrullingen av vaksinen og den vitenskapelige utviklingen, er det for tidlig å ta beslutninger om våre helse- og sikkerhetsprotokoller for cruise fra 1. november 2021. Vi vil fortsette å evaluere våre helse- og sikkerhetsprotokoller, og stole på vitenskapen og vårt ekspertråd når vi tar beslutninger og utvikler våre retningslinjer og prosedyrer, fortsetter Sommer.

Mens NCL allerede hadde robuste helse- og sikkerhetsprotokoller på plass, har de brukt det siste året på å utvikle og forbedre disse protokollene ved hjelp av de nyeste vitenskapelige funnene og ekspertrådene. I går lanserte morselskapet Norwegian Cruise Line Holdings sitt SailSAFE Health and Safety-program, som er basert på tre pilarer: 1) Sikkerhet for gjester og mannskap med vaksinasjonskrav, universell Covid-19-test og forbedrede helsescreeningsprotokoller; 2) Sikkerhet ombord med luftfiltrering av medisinsk kvalitet, økt sanitet og forbedrede medisinske ressurser og 3) Strandsikkerhet gjennom samarbeid med lokale reisearrangør-partnere for å utvide helse- og sikkerhetstiltak til hvert reisemål. Etter hvert som protokoller utvikler seg og ytterligere informasjon blir tilgjengelig, blir oppdateringer publisert på www.ncl.com/sail-safe.

I dag kunngjorde selskapet sitt SailSAFE Global Health and Wellness Council bestående av seks eksperter, hver ledende innen sine felt. Ledet av styreleder Dr. Scott Gottlieb, tidligere kommisjonær for US Food and Drug Administration (FDA) og medformann for Healthy Sail Panel som ble dannet for å veilede cruiseindustriens sikre gjenopptakelse av seilaser, vil rådets arbeid utfylle initiativet Healthy Sail Panel og fokusere på implementering, overholdelse og kontinuerlig forbedring av helse- og sikkerhetsprotokoller på tvers av selskapets aktiviteter.

Gjestene har muligheten til å følge med når NCL gjør sine siste forberedelser for å ønske gjester velkommen om bord i den nye dokumentarserien EMBARK – The Series, som har premiere 16. april på www.ncl.com/embark.

Cruiserederiet har jobbet tett med destinasjonspartnere og andre for å ikke bare levere en trygg ferie, men en unik opplevelse for gjestene.

– Å gjenoppta seilplaner er en omfattende innsats som involverer mange parter over hele kloden. Vi er veldig stolte av vårt samarbeid og ser frem til styrket partnerskap når vi beveger oss inn i fremtiden, sier Sommer.

I en kommentar til kunngjøringen uttaler Jamaicas turistminister Edmund Bartlett:

– Jeg er veldig glad for at Norwegian Cruise Line har valgt Jamaica som en av de første destinasjonene i verden å besøke når de gjenopptar seilplanene. Vi gleder oss til å ønske cruiseselskapet tilbake til kysten, og jeg er overbevist om at dette viktige partnerskapet vil bidra til arbeidet vårt med å gjenoppbygge turistsektoren og øke økonomien generelt. Jamaica er klar for at cruiseturismen kommer tilbake, og vi har robuste protokoller på plass for å sikre en problemfri og trygg opplevelse.

Disse nye karibiske reiserutene gir gjestene 10 til 11 timers havnetid, hver reise har bare to dager til sjøs og fire forskjellige anløpshavner. I tillegg vil gjester som starter på turer fra Montego Bay, Jamaica, på Norwegian Joy besøke Harvest Caye, selskapets private destinasjon i Belize.

Som svar på rederiets kunngjøring om at de vil seile til Punta Cana for første gang i sin historie, uttrykker president Luis Abinader fra den Dominikanske republikk sin takknemlighet med det følgende:

– Fra første dag har vi forpliktet oss til å ta alle nødvendige tiltak for å støtte turistsektoren. Tilstedeværelsen av cruise denne sommeren bekrefter vår forpliktelse til å tilby et trygt reisemål for reisende. Vi takker NCL for at de stoler på landet vårt.

Gjester som seiler ombord på Norwegian Jades greske øyrute i sommer og tidlig på høsten, våkner til et nytt reisemål hver dag med åtte til ni timers havnetid å utforske.

– Vi er veldig fornøyde med kunngjøringen om at Norwegian Cruise Line vil starte sine cruise fra Hellas på nytt. Våre fargerike og mangfoldige destinasjoner kombinert med vår lange historie, unike kultur og berømte gastronomi vil sikre en flott opplevelse for alle gjester. I 2020 åpnet vi for trygg turisme, og vi jobber for å gjøre det samme i år, slik at reisende går hjem med minner som de er stolte av å dele og som varer livet ut, sier den greske turistministeren Harry Theoharis.

I forbindelse med comeback-kunngjøringen avlyser cruiseselskapet i dag alle reiseplaner i juli og august om bord i Norwegian Breakaway, Dawn, Escape, Getaway, Sky, Spirit, Star og Sun. I tillegg er seilasene Norwegian Epic til og med 1. september 2021 og Norwegian Pearl til og med 7. november 2021, også kansellert. Gjester og reisepartnere med berørte reservasjoner vil bli kontaktet direkte.

NCL utvider også sine midlertidige avbestillingsregler for å omfatte gjester som seiler på cruise bestilt før 30. april 2021 med avgang til 31. oktober 2021. Disse gjestene har fleksibilitet til å avbryte cruise 15 dager før start. De som drar nytte av Mind of Mind-policyen vil få full refusjon i form av en fremtidig cruisekreditt som kan brukes på seilas til 31. desember 2022.

Share.

About Author

Comments are closed.