– Det smaker litt som laks, skrev hun i sin reiserapport i avisen The Telegraphs reisemagasin Ultra Travel.
Da hun var i Norge som reisejournalist sto hun blant annet på ski i Sunnmørsalpene, samt besøkte Ålesund og Geiranger. Det er likevel hennes beskrivelse av vår gastronomi som har fått mest oppmerksomhet, ikke minst møtet med norsk hvalkjøtt.
– Vi spiste hvalcarpaccio, rapporterte hun fra turen, som hun gjorde for vel et år siden.
Etter den uttalelsen er hun blitt sterkt kritisert av dyrevernere for å markedsføre den omstridte hvalindustrien. Både engelsk og amerikansk presse har gitt en omfattende dekning av kritikken. Den britiske hval- og delfin-organisasjonen WDC sier de er skuffet over hertuginnens søster.
– Vi mener det er beklagelig om turister velger å spise hvalkjøtt som en norgesopplevelse, siden hvalene risikerer å lide når de skytes med granatharpun, sier Siri Martinsen, leder i den norske dyrevernorganisasjonen Noah, blant annet til Dagbladet.
Pippa beskriver hvalkjøttet som ”en fantastisk opplevelse i nydelig atmosfære på Juvet landskapshotell”.
– Vi har fått mange henvendelser fra britisk presse de siste dagene, og vi informerer dem om at dette er tradisjonsrik kost i Norge. Vi serverer kun vågehval som ikke er utrydningstruet. Det er en fantastisk flott råvare, som vi er stolte av å kunne servere hos oss nå og i fremtiden, sier daglig leder ved hotellet, Knut Slinning, til Dagbladet.