Hallen er et tidligere verkstedbygg på 2200 kvadratmeter grunnflate og 3500 totalt areal inkludert en mesanin. Den skal inngå i den nye bydelen Vulkan ved Akerselva i Oslo hvor blant annet Scandic skal åpne et nytt hotell med 149 rom i 2011.
Sentral i arbeidet med mathallplanene er Randi Kvissel Haugen, tidligere daglig leder av Matmerk.
 Målgrupper er både Oslo-folk og norske og utenlandske tilreisende, men viktigst for å sikre jevnlig handel er de 25 prosent av befolkningen som er genuint opptatt av mat og vil handle sine produkter over disk fra kunnskapsrike fagfolk, sa Kvissel Haugen til Bondebladet.
Haugen presenterte planene på mat- og reiselivskonferansen på Voss og ba tilhørerne lukke øynene og se for seg et miljø der det lukter nybakt brød og nytrukken kaffe når en kommer inn døren. Her skal det også komme slakter som selger ferskt kjøtt, sjømaten skal bugne og de små spesialbutikkene skal ligge på rekke og rad med små, hyggelige spisesteder innimellom.
Eiendomsutviklerne har jobbet mye med innsalg av den nye bydelenes beliggenhet. Området har historisk vært karakterisert som et av Oslos «svarte hull», belastet med en del kriminalitet. Ifølge Bondebladet legger Kvissel Haugen imidlertid sterk vekt på at naboene som flytter inn i omgivelsene rundt hallen bør kunne virke inspirerende og bidra til et kreativt miljø. Den nye bydelen kommer blant annet til å huse flere institusjoner innen kunst, kultur og utdanning, treningssentre, det nevnte Scandic-hotellet og miljøorganisasjonen Bellona.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 12.11.2010 klokken 09.25