– Scandic Nidelven gjenerobrer frokosttronen og Scandic dominerer i tilegg konkurransen med totalt 12 av 19 fylkesvinnere. Det er fantastiske nyheter, og kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge, i en pressemelding om konkurransen som offisielt heter Twinings Best Breakfast.
Etter å ha blitt henvist til «bare» en pallplass i fjorårets kåring, innrømmer hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, at det var en vekker for hele hotellet.
– Våre fantastiske medarbeidere har jobbet knallhardt hver dag for å ta tilbake prisen, og nå beviser vi nok en gang at Scandic Nidelven har Norges beste frokost, sier Vassdal.
Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 norske hoteller vurderes av Haugen-Gruppens konsulenter bestående av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.
Frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, forteller at god service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier.
– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier Tiller.
Scandic Nidelvens fokus på historie og engasjement for lokalmat har blitt en egen bok. Frokostboken om hotellets samarbeid med 30 lokalleverandører av mat er tilgjengelig for Nidelvens gjester.
For å løfte frokostopplevelsen fra i fjor, har Scandic Nidelven laget egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Resultatet er en blåmuggost utviklet i samarbeid med Gangstad gårdsysteri og en type frokostøl brygget i samarbeid med Røros bryggeri.
– Vi hadde lyst til å lage egne produkter, skreddersydd til frokosten vi serverer våre gjester. Vi tok råvarene i egne hender, bokstavelig talt. Nå serverer vi en vellagret blåmuggost som kokkene våre har ystet selv. Osten produseres to ganger i året og serveres sammen vårt frokostøl, sier Tiller.
I tillegg til at Scandic Nidelven tok førsteplassen, hadde også Scandic-kjeden flest fylkesvinnere i konkurransen med 12 av 19 fylkesvinnere.
Finalistene
* Scandic Nidelven
* Scandic Byparken
* Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
* Thon Hotel Lofoten
* Scandic Hell
* Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
* Scandic Seilet
* Scandic Ishavshotell
Fylkesvinnerne
* Finnmark: Scandic Kirkenes
* Troms: Scandic Ishavshotel
* Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
* Møre og Romsdal: Scandic Seilet
* Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
* Hordaland: Scandic Byparken
* Rogaland: Scandic Maritim
* Oppland: Hafjell Hotel
* Hedmark: Scandic Elgstua
* Buskerud: Scandic Park Drammen
* Telemark: Quality Hotel Skjærgården
* Vest-Agder: Dyreparken Hotell
* Aust-Agder: Thon Hotel Arendal
* Vestfold: Scandic Park Sandefjord
* Østfold: Støtvig Hotel
* Akershus: Thon Oslo Airport
* Oslo: Scandic St. Olavs plass