Med mer grønnsaker på menyen, satsinger på egne økologiske kjøkkenhager på hotellenes tak og urtehageri restaurantene tilbyr Kitchen & Table klimasmarte valg. Den nye grønne delen av menyen, Urban Garden, lanseres fra midten av april og skal være en del av samtlige Kitchen & Tables 19 restauranter fra juni av.
Urban Garden er Clarion Hotel og stjernekokken Marcus Samuelssons seneste satsing på et nytt bærekraftig og grønt menykonsept, som gjør det mulig for restaurantgjestene å gjøre bevisste og klimasmarte menyvalg. I tillegg satser hotellkjeden på økologiske kjøkkenhager på hotellenes tak og urtehageri Kitchen & Table-restaurantene. Clarion Hotel Post i Gøteborg er først ut med en kjøkkenhage på takterrassen med belgvekster, grønnsaker, urter, frukt og bær. Ambisjonen og forhåpningene er at flere hotell skal få egne Urban Gardens og på de hotellene der det ikke blir mulig kommer man til å satse på samarbeid med lokale bønder. For hotellkjedens restauranter og barer innebærer det nye konseptet at man nå i større grad kan lage mat og drikke av lokalprodusert frukt og grønt, som er dyrket med tanke på bærekraft som sparer på miljøet og minsker energibruk og transport.
– Bærekraft er en av våre hjertesaker og vi er glad for å ha funnet en måte å ta små steg i riktig retning. Ambisjonen er å bli så selvforsynt som mulig gjennom å dyrke økologisk på hotellenes tak og urtehager i restaurantene. De avlingene som vi selv dyrker frem, sammen med de som kommer fra lokale gårder, blir en avgjørende del av vårt mat- og drikketilbud, sier Carin Josdal Stenbeck, CEO By Marcus Samuelsson.
Hagenes avlinger samt det som kommer fra lokale bønder blir grunnlaget for menykonseptet Urban Garden, som består av fire grønne varmretter. Hovedretten baseres på sesongens grønnsaker og kombineres med gjestens tilvalg av protein. Kitchen & Tables meny består også av klassiske hovedretter, retter man deler samt desserter og søtsaker. Hele menyen bygger på Marcus Samuelssons filosofi og DNA med smaker fra Manhattan, tilberedt med lokale og kortreiste råvarer.
–Idén til vårt nye konsept er hentet fra de urbane hagen i Brooklyn, New York. Det er en inspirerende og beundringsverdig retning som vi kan utvikle til et moderne og bærekraftig konsept i våre Nordiske storbyer og minsker vårt inntaket av kjøtt og fisk, sier Marcus Samuelsson, Creative Director By Marcus Samuelsson.
Food & Beverage Manager, Martin Wiholm på Clarion Hotel Post i Gøteborg er en av ildsjelene som tok initiativ til å lage en full størrelse Urban Garden. Han og kjøkkensjef Sofia B Olsson på vRÅ ser sammen til at restaurantene og barene til stor del kommer til å være selvforsynt av sesongens frukt og grønt.
Ambisjonen er å skape flere urbane kjøkkenhager på flere hotell samt å finne mange lokale samarbeidspartnere. Hagene gjør det mulig å fryse, tørke eller konservere til bruk året rundt. Kompostering blir også innen kort tid en del av konseptet, da vi ønsker å gjøre matavfall om til jord til bruk i nye avlinger. I tillegg har Kitchen & Table et bærekraft-samarbeid med Karma som skal minske matsvinn og redde miljøet.
By Marcus Samuelsson er et samarbeid mellom Marcus Samuelsson og Clarion Hotel. Selskapet driver restaurant- og barkonseptene: Kitchen & Table, American Table, Norda Bar & Grill, Eatery Social, Tap Room, Sky Room samt nyåpnede Bon Bon Bar.