I SuperChef kjemper cruisegjestene om æren midt blant skipets kasseroller, visper og kniver.
– Den store interessen for mat og drikke gjenspeiler seg i folks reisemønster. Stadig flere lar smaksløkene avgjøre valget av cruise, sier Åsa Elmcrona, markedssjef i MSC Cruises.
Den økte interessen for mat har drevet frem mer varierte menyer, høyere kvalitet og flere restauranter ombord. For eksempel har den verdenskjente restaurantkjeden Eataly åpnet sine første restauranter til havs ombord på to av MSC Cruises’ skip. Eatalys konsept bygger på at du skal kunne spise, handle og lære mer om den fineste italienske maten og vinen, med basis i lokalproduserte råvarer.
Nå setter mattrenden også sitt preg på utvalget av aktiviteter gjennom matlagingskonkurransen SuperChef.
– Konkurransen skal by på nye kulinariske opplevelser og gi inspirasjon til å ta med seg hjem på kjøkkenet etter reisen, sier Åsa Elmcrona.
I konkurransen får tre frivillige reisende en oppskrift, ingredienser og kjøkkenredskaper. På tredve minutter lages rettene foran publikum. Konkurransen filmes og vises på TV-skjermer rundt om på skipet. Når maten lages får deltagerne mulighet til å fortelle om rettene som også finnes ombord på skipets temarestauranter.
En jury bestående av en kokk, en servitør og en tilfeldig valgt cruisegjest vil deretter smake og vurdere rettene før vinneren blir utnevnt. I tillegg til diplom og den ærefulle tittelen SuperChef, får vinneren en middag på en av cruiseskipets temarestauranter.
Konkurransen avholdes utendørs dersom været tillater det. I andre tilfeller vil en av skipets restauranter benyttes som konkurransearena.
Trending
- Peer Gynt Tours: Derfor deltar vi på TravelMatch i januar
- TAP Air Portugal innfører Premium Economy
- Oman’s wadier – unike fotturer og naturopplevelser
- November-fall for Widerøe
- Bare fem uker igjen: Grand Travel Awards 2026 nærmer seg.
- Eivind Roald: kommersiell finjustering, teknologisk løft og tydeligere kundefokus i Norse
- Smuglansering av SAS Holidays
- Virkes reaksjoner på budsjettforliket
