Jamie Oliver og Scandic åpner høsten 2014 den første Jamie`s Italian restauranten i Norden. Avtalen innebærer at Scandic vil bli Jamie`s Italians driftspartner i regionen, og den første restauranten vil åpne i Stockholm.
Restaurantene er designet for å være rimelige og tilgjengelige, og alt som produseres skal være sunt og bærekraftig.
— Vi har jobbet med folkene i Scandic i snart fem år med en lang rekke prosjekter, og jeg er svært opprømt over å nå kunne samarbeide med dem om laseringen av Jamie`s Italian i Norden. Det er fantastisk å kunne jobbe med et så kreativt, innovativt og profesjonelt team, og jeg klarer nesten ikke å vente med å se resultatet når vi åpner den første restauranten i Stockholm. Det blir episk, sier Jamie Oliver.
Jamie`s Italian åpnet sin første restaurant i England i 2008. Selv om Scandic og Jamie`s Italian vil ekspandere videre i Norden er fokuset først og fremst på den første restauranten i Stockholm.
— Vår ambisjon er alltid å utvide vårt tilbud og tilby ekstraordinære tjenester til våre gjester. Som en del av denne ambisjonen ønsker vi å fokusere ytterligere på våre restauranter og barer, og å skape mer inspirerende opplevelser. Derfor arbeider vi med de som deler vårt engasjement rundt kvalitet, service og verdier. Vi er spesielt stolte over partnerskapet og fremtidsplanene vi har med Jamie`s Italian, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels.
Den første restauranten åpner i Scandic Anglais, i sentrum av Stockholm. Scandics samarbeid med Jamie Oliver startet i 2009, og siden den gang har Scandics gjester kunnet velge retter fra en meny som har vært utviklet og sammensatt av Jamie Oliver og Scandics Food & Beverage team. Partnerskapet med Jamie`s Italian vil på sikt trolig også resultere i etableringer i det norske markedet.
— Hvor raskt og i hvilke markeder de neste restaurantene vil bli etablert er for tidlig å si noe om, men det er ingen hemmelighet at vi også i Norge har stor tro på konseptet og partnerskapet med Jamie`s Italian. Det blir imidlertid viktig å hente erfaringer fra den første etableringen i Stockholm før vi konkretiserer de norske planene, sier direktør for Food & Beverage, Morten Malting, i Scandic Norge.