Norske ferieboliger i utlandet

I 2016 anslår Prognosesenteret at ca. 4 000 nordmenn kjøpte feriebolig i utlandet, og tendensen vil fortsette.

0

Omkring 100 000 nordmenn eier allerede eiendom i utlandet, og flere vil det bli. Spania topper med flest salg, deretter kommer Frankrike og Italia, heter det i en pressemelding fra Norsk Megling.

I årene etter finanskrisen falt omsetningen av eiendommer i utlandet med ca. 30 prosent. I enkelte områder hvor det var igangsatt mange naboprosjekter falt omsetningen drastisk og prisene likeså. I enkelte områder i Spania falt prisene ned mot 60 prosent. Flere ulovlig igangsatte nybyggprosjekter ble stoppet av myndighetene, flere måtte rives. I de mest attraktive områdene i Spania har prisene holdt seg stabile og faktisk steget noe de siste to årene.

Hvilke områder er mest attraktive, og hvem handler?
Det er de velkjente landene i Middelhavsområdet som er mest etterspurt, områder med lett tilgjengelighet og rimelige flyreiser. Tendensen de senere årene er tydelig. Gjennomsnittsalderen har gått vesentlig ned. Flere yngre kjøpere har kommet på banen og flere familier og venner kjøper eiendom sammen for å fordele bruken i høysesong og andre ferieperioder. Ut over disse periodene leies eiendommen ut til markedsleie, og leieinntektene er med på å dekke driftskostnader, skatter og avgifter, samt bidra til å dekke hele eller deler av renteutgiftene på lån som opptas på eiendommen. Det er ikke lengre bare pensjonister som kjøper bolig i utlandet.

Portugal er nå særdeles attraktivt på grunn av de meget gunstige skattereglene – nå vil  sikkert nordmenn følge etter de over 10 000 svenskene som har flyttet til Portugal de siste to årene for å slippe skatt på pensjon og på finansinntekter/formue.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder