Ving satser mer på USA

Den sterke dollaren til tross – hos reiseoperatøren Ving vokser USA, og det er på Florida økningen er størst.

0

I forrige uke lanserte Ving to USA-nyheter – Boston og Washington. Til førstnevnte flyr Norwegian direkte fra Oslo lufthavn, mens Icelandair sørger for gode forbindelser via Island til den amerikanske hovedstaden.

– I fjor var det imidlertid Florida som sto for den største økningen i antallet reisende, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

Interessen for USA ser med andre ut til å holde seg, selv om dollaren holder en rekordhøy kurs.

Boston er en historisk interessant by. Det var her det opprinnelige ”teselskapet” oppsto som et opprør mot en skatt på te den engelske kronen påla kolonien. Det var i 1773, og skulle etter hvert lede til den amerikanske uavhengighetskrigen.

Dagens Tea Party er for øvrig en konservativ politisk bevegelse uten en felles leder eller nasjonal organisasjon, som kom i stand etter at den amerikanske kongressen – i Washington – vedtok en stimuleringspakke som skulle hjelpe mot finanskrisen i 2008.

Målet var – og er – å i hovedsak mindre skatt.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder