Torp 2016: Nedgang tross gode desembertall

Veksten i trafikken på Torp Sandefjord Lufthavn i desember på hele 27,3 prosent klarte ikke demme opp for en nedgang for hele 2016 på 5,6 prosent.

0

Totalt reiste 1 455 122 passasjerer til og fra Torp i 2016. Utenrikstrafikken dominerer med 1 078 639 passasjerer. Det er en vekst på 2,7 prosent. Innenriks reiste 376 483 passasjerer til og fra Torp, og her er det en nedgang på 23,3 prosent fra året før.

Dette skyldes ifølge en pressemelding fra flyplassledelsen at Widerøe igjen er blitt alene i dette markedet, og at nedgangen i oljesektoren har slått inn også på denne kanten av landet.

Nedgangen mener man også er en konsekvensene av passasjeravgiften.

I desember var det en vekst på hele 27,3 prosent sammenlignet med året før, og 130 191 passasjerer reiste over lufthavna denne måneden. Innenriks var det riktignok en nedgang på 15 prosent, men det ble kompensert av en vekst i utenrikstrafikkens denne måneden på hele 47,6 prosent.

Veksten skyldes i hovedsak alle Ryanairs nye ruter fra Torp til Manchester, Milano (Bergamo), Gdansk, Warszawa, Krakow, Tenerife og Gran Canaria, som alle startet opp først i november.

Wizz Air er for tiden den største operatøren på Torp og fraktet over 500 000 reisende i 2016. Widerøe er en sterk nummer to, og betjener de viktigste forretnings-destinasjoner innenriks med hyppige frekvenser, samt København.

Trafikken til Polen har nå vokst forbi innenrikstrafikken og Polen er det største markedet, foran Spania og Storbritannia. Wizz Air flyr til hele syv byer i Polen og dette markedet er nå på over 400 000 passasjerer på årsbasis. Hovedgrunnen til dette er at det bor over 100 000 polakker i Norge, som genererer mye trafikk begge veier.

Stadig flere nordmenn har også oppdaget de polske kulturbyene, som er lett tilgjengelige på litt over en times flytur.

De største enkeltrutene i 2016 var Bergen, Trondheim og Amsterdam, etterfulgt av Gdansk og Katowice/Krakow.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder