Over 60 prosent av NSBs kunder mener maten er en viktig del av togreisen.
– NSB jobber hele tiden med å tilby en stadig bedre reiseopplevelse, forteller produktansvarlig NSB Persontog, Pernille Hunsbedt.
Rettene i den nye menyen basert på norske råvarer skal gjenspeile sesongens råvarer.
– Basert på innsikt i hva reisende ønsker å spise når de tar toget, har vi sammen med landslagskokk Jostein Medhus ved Kulinarisk Akademi kommet frem til en variert og smakfull meny tilpasset de reisendes ønsker og behov, forteller Hunsbedt.
Et utvalg av økologiske produkter og vegetarretter, samt barne- og nattmeny hører også med.
– Nå er det enklere for alle å finne noe de liker i NSB Kafé, understreker Pernille Hunsbedt.
* Pizza med langtidsmodnet spekeskinke fra Tind på Sunnmøre
* Roastbiff fra Strøm-Larsen i Oslo
* Gaardskylling fra Smaalenene i Østfold
* Nystekte solskinnsboller, laget spesielt for NSB av Kjelstad Bakeri på Toten.
* Håndverksøl fra Haandbryggeriet i Drammen