Én av fem på vinterferie

Hver femte nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. Av disse reiser 42 prosent til utlandet, mens 35 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge.

0

– Samvær med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Line Endresen Normann, direktør Virke Reise Norge, i en pressemelding.

Totalt er det 22 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene, nordlendingene, og Oslo-folk. Og det er Spania som er utenlandsfavoritten og det landet flest reiser til nå i vinterkulden.

 Av de som planlegger å feriere på privat hytte i Norge er østlendingene og sørlendingene best representert. 19 prosent av befolkningen skal også være hjemme i vinterferien, en liten økning fra i fjor hvor tallet var 17 prosent.

 Uansett feriedestinasjon er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder