Snaut to år etter byggestart kunne Wood Hotel Bodø åpne dørene med stappfulle bookingbøker for både de 177 gjesterommene og -leilighetene og restauranten ATTME. I tillegg var det mange bodøværinger som ville se det nye hotellet i byen og nye Café Turisthytta.
– Vi kunne ikke drømt om en bedre åpningsdag. Det er fantastisk å se den store interessen og entusiasmen vi møter hos dem som sjekker inn som de første gjestene våre, men spesielt alle de som husker gamle Turisthytta og som er glad for at det igjen er liv på toppen av Rønvikfjellet, sier Kenneth Stensland, direktør ved Wood Hotel Bodø.
– Inn på topplista
Foruten grunnmuren er hele bygget oppført i tre, noe som i seg selv har vakt stor interesse. Samtidig var det mange som gledet seg til å se utsikten fra takterrassen i åttende etasje hvor man finner gym, sauna, velværeavdeling og oppvarmet utendørsbasseng.
– Bodø har fått en ny attraksjon. Tenk å ligge og plaske i bassenget med utsikt mot Lofoten i den ene retningen og Børvasstindan i den andre. Wood Hotel Bodø seiler rett inn på topplista over spektakulære og unike opplevelser i Strawberry. Her har vi fått et fantastisk hotell med en magisk beliggenhet, og jeg er overbevist om at dette kommer til å bli en suksess, sier eier av Strawberry, Petter A. Stordalen, som selv kommer til åpningsfesten i juni.
Tar med seg historien
I syvende etasje ligger hotellets restaurant, ATTME, som er et samarbeid med Nord Matstudio drevet av tre lokale kokker med to ganger Bocuse d’Or Europa-vinner Christian André Pettersen i spissen. Trioen står også bak konseptet til Café Turisthytta på bakkeplan, hvor den gamle Turisthytta, som stod på tomten tidligere, lever videre.
– Jeg tør å ta store ord i bruk om mat- og drikketilbudet vårt. Her får man nordnorske råvarer og tradisjoner med en moderne vri i ATTME. Her serverer vi også frokost med en fantastisk utsikt, mens Café Turisthytta tar funksjonen og historien til det gamle bygget med seg og tilbyr påfyll før og etter en god tur i nydelig natur. Som bodøværing selv er det en drøm å få lov å ønske velkommen til alt dette, avslutter Stensland.