I tillegg til heder og ære er premien en sjekk på 50 000 kroner og et diplom.
 Ganefart bidrar til å finne fram til de beste spisestedene langs veien i hele Norge. Økt oppmerksomhet og interesse for god mat basert på norske råvarer og formidlet på en forståelig måte, skaper stolthet og engasjement. Ganefart gir inspirasjon både hos produsent, kokker og spisegjest, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet.
Juryens begrunnelse:
 Smag og Behag lunsjbar i Grimstad er årets vinner av Ganefart. Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid, kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon. Juryen har tiltro til at Smag og Behag vil være et lokomotiv i regionen når det gjelder å se potensialet i bruk av lokale retter og råvarer.
Juryen for 2012 har bestått av statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet, leder i Norges Bygdekvinnelag Katrine Kleveland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Gun Ovesen og Jarle Baer, kokk ved Oslo Spiseforetning.
Mer om konkurransen
Ganefart arrangeres av Landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge. Ganefart skal utpeke det spisestedet som er best på å servere mat med lokale råvarer og lokal matkultur. Publikum har anledning til både å nominere og stemme på det stedet de mener er best egnet. Nærmere 200 spisesteder har vært blant de nominerte.
De åtte regionvinnere er:
Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland
Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal
Agder og Rogaland: Smag & Behag, Grimstad, Aust-Agder
Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland
Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud
Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold
Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms
Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 26.10.2012 klokken 08.25