Vi er veldig fornøyde med det vi har i dag, men vi må hele tiden forbedre oss. Konkurransen spisser seg til, sier administrerende direktør ved Rica Nidelven hotell, Bjarte Gjerde, til Adressa.no.
Han har oppskriften klar for hvordan Nidelven skal beholde posisjonen sin i Trondheim, som hotellet med den beste frokosten og med høyest belegg. 137 000 overnattingsgjester sørget for et belegg på 75 prosent i fjor, det samme som året før og i samme størrelsesorden som hotellet har ligget på siden oppstarten i 2003.
Til sammenligning var gjennomsnittsbelegget for alle hotellene i Trondheim på 66,7 prosent i fjor.
Tjener mer penger
Hotellet økte også omsetningen og overskuddet. Inntektene på 163 millioner kroner i 2010, ble økt til rundt 180 millioner kroner i fjor.
 Vi holder belegget fra året før, men øker på mat og drikke, kommenterer Gjerde.
Den høye omsetningen sikrer også hotellet et godt overskudd for fjoråret, nærmere bestemt 28 millioner kroner før skatt, melder Adressa.no. Det er en oppgang på tre millioner fra 2010.
Også inngangen av 2012 har vært god og omsetningen har økt med tolv prosent de første tre månedene sammenlignet med fjoråret. Med 105 000 gjestedøgn allerede booket de neste fem årene, har hotellet bygget opp et solid grunnlag for årene framover, som vil bli preget av enda hardere konkurranse fra de nye hotellene som er under oppføring.
Nye suiter
To etasjer med hotellrom, som har vært uendret siden 2003, skal pusses opp, eller totalrenoveres, som hotelldirektøren velger å kalle det.
 Rommene kommer med et helt nytt konsept når de skal stå ferdige til fiskerimessen i begynnelsen av august. Jeg kan ikke si noe om konseptet, men jeg lover at det skal bli nyskapende, sier Gjerde.
Prikken over i-en blir tre nye suiter. Disse skal opprettes ved å slå sammen allerede eksisterende rom og vil resultere i to suiter på 52 kvadratmeter, mens den tredje blir på 90 kvadratmeter. Alle tre får balkong med utsikt mot fjorden.
 Vi har én suite fra før på rundt 50 kvadratmeter, men hotellet har likevel manglet rom i dette segmentet. Nå kan vi ta imot hvem som helst, sier Gjerde.
Alt av oppussingsarbeid ved hotellet vil ta til den 20. juni og etter planen bli ferdigstilt 10. august.
Flere fornyelser
Det første som skal oppgraderes, er imidlertid den allerede prisvinnende hotellfrokosten. Fjoråret ble intet unntak, hotellet vant tittelen «Norges beste hotellfrokost» for sjette år på rad. Likevel gjøres det endringer på menyen i mai.
 Vi må fornye oss skal vi ha en sjanse. Vi vil vinne hvert år, men det blir bare vanskeligere og vanskeligere. Derfor skifter vi ut 25 prosent av dagens frokost i begynnelsen av mai. Det blir nye råvarer og nytt utseende, sier Gjerde.
Det er imidlertid ikke bare på frokostfronten det kommer endringer. Gjerde forteller blant annet om en økt etterspørsel etter mat i baren, som har hatt et mer eller mindre uendret konsept siden 2003.
 Her får vi nytt utstyr, nye møbler og en såkalt cooking station, hvor en kokk vil lage mat inne i selve baren, sier Gjerde.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 30.03.2012 klokken 07.45