Ja, vi åpner 2. oktober. Det er ikke helt sikkert at alle butikkene vil være klare til å åpne da, jeg kan vel helt sikkert si at restauranten i andre etasje ikke kommer til å være helt klar, for eksempel. Men alle prøver å komme i gang den 2., og så skal alle være oppe og gå den 12. til den offisielle åpningen. Frem til da får være en testperiode, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Vulkan, til Dinside.no.
Mer internasjonalt preg
I utgangspunktet ønsket utviklerne at Mathallen skulle bli et samlingspunkt og et utstillingsvindu for alt som finnes av norskprodusert mat. Det viste seg imidlertid å bli en stor utfordring, som endte med at kun fire av i alt 28 regioner som de startet samtaler med, er representert i Mathallen.
I stedet er det kommet inn en del internasjonale og utenlandske aktører, som Delikatysk (tysk mat), Via Italia (italiensk) og Barramon (baskisk tapas).
 Jeg håper at vi over tid vil klare å bytte ut noen av de internasjonale med flere norske. Men akkurat nå er de ikke plass til flere, vi får se over tid, sier Rønne Malmo.
Blant norske butikker og produkter finner du Annis Pølsemakeri (slakterforretning), Vulkanfisk (sjømat), Smak av Valdres (fra ulike leverandører, eksempelvis skal de selge rakfisk, ost, spekepølse, mm.), Stangeriet (kylling), Den blinde Ku (ost), Baker Nikolaisen, Solberg & Hansen (kaffe), Smak av innlandet (mat fra Oppland og omegn), Frøya sjømat (sjømatbutikk spesialisert på skalldyr) og I Kongens Hage (mat fra områdene rundt Oslofjorden).
40 dagers åpningsfest
Etter de første ti dagene med innkjøring, er det klart for offisiell åpning 12. oktober. Men allerede fra 2. oktober er det altså full fres med aktiviteter i Mathallen.
Åpningsfesten varer helt til 18. november, og det er tettpakket program med ølfestival, ulike kurs som pizzabakekurs for barn, julekakebakekurs, pølsekurs, kaffebrygging og mye annet.
 Men mandager kan dere være hjemme, sier Mathias Steinbru, ansvarlig for programmet i åpningsmåneden.
Mandager er nemlig hviledagen i Mathallen. Ellers er det åpent hele uken  også søndager.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 27.09.2012 klokken 09.10