Av klodens tolv mest særegne kjøttrestauranter ligger hele sju i USA, skal man tro listen fra Eturbonews.com. Overraskende er det nok for mange at verdensdelene Sør-Amerika, Asia og Australia ikke har en eneste restaurant med i det gode selskap. Mindre overraskende blir det kanskje når du ser hvilke type steder som er valgt ut; her trumper nemlig det sære og vulgære all verdens finesser ettertrykkelig.
Dette er 12 must for (sære) kjøttentusiaster:
1. The Cannibal, New York, USA
Hvor dyr spiser dyr, ser ut til å være mottoet på denne restauranten beliggende på East Side. Her kan du meske deg med kjøtt servert i alle former samt drikke ølsorter fra hele 450 bryggerier. Blant annet kan du bestille signaturretten “Cannibal Dogs” her – den består av kuhjerte-ragu, lammebog i tandoori og langtidskokt grisehode.
2. Osteria Della Bistecca, Panzano, Italia
Her dingler bein fra kyr i glassmontrer og restauranten har egen slakter i kjelleren. Stedet er kjent for at de hater grønnsaker og lever under mottoet “To beef or not to beef”. Her for du fantastiske retter grillet ved bordet ditt – kun kjøtt, selvsagt.
3. Jsix Restaurant and Lounge San Diego, USA
På denne restauranten er kokken, Christian Graves, kjent for at ingenting av det dyret går til spille under matlagingen – alt fra bena til indre organer. Her får du blant annet prosciutto av and, roasted benmarg, og rigatoni laget av geite-ragu.
4. Pedro dos Leites Bairrada, Portugal
Selve Bairrada er et must for alle kjøttelskere. Overalt i byen kan du se pattegriser bli tilberedt til all sin mørhet og med gyllent sprøtt skinn. Allerede klokken 10.15 om morgenen begynner grillingen rundt om og det beste stedet for å teste maten er hos Pedro dos Leites.
5. Burke’s Bacon Bar Chicago, USA
Dette er stedet for deg som ønsker dessert med kjøttsmak. Mange restauranter har, ikke uten grunn, utelatt kalver, griser og geiter fra dessertmenyen, men så er ikke tilfellet hos Burke’s Bacon Bar. Her kan du blant annet bestille baconsjokolade, sprøstekt svor fylt med sjokolademousse og sprøstekt bacon med peanøtter.
6. Grizzly House Alberta, Canada
Her består 99 prosent av menyen av kjøtt. Signaturretter på denne restauranten er blant annet fonduer med struts, klapperslanger og bøfler. Du bestemmer dyret, de serverer deg det. Her kan du også få en gryterett laget av hai, bison, aligator, klapperslange, struts og froskelår.
StarKing BBQ Los Angeles, USA
7. Dette er en koreansk grillrestaurant hvor du kan få noe av klodens møreste biff. Den er kjent som Piedmontese beef og kommer fra frittgående, gresspisende kuer fra Nord-Italia. De er blitt alet frem med ekstra muskler for å gi en mørere og søtere biff.
8. Mount Steak Praha, Tsjekkia
Dette er den restauranten i Europa med mest variert tilbud når det gjelder kjøtt kombinert med sprit, skal vi tro Eturbonews. Her får du blant annet lama i rom, Zebra i Hennessy-saus og villsvin i plommelikør.
9. Restaurant R’evolution New Orleans, USA
Denne restauranten selger alle de sausene og tilbehøret du ikke visste du trengte til kjøttstykket ditt. Her finner du blant annet absintglasert vaktel, andelever mousse og verdens sterkeste saus, The 2nd Dimension. Vil du smake på denne sausen må du typisk nok undertegne et skjema som fritar restauranten for eventuelle erstatningskrav hvis noe skjer med deg.
10. The Carnivore Nairobi, Kenya
De fleste drar på safari til kenya for å se dyr. Dette er stedet for deg som besøker landet for å spise dem. Restauranten ligger ute i villmarken så du kan høre hvordan dyrene hørtes ut før du fikk dem på tallerkenen din.
11. Havana Beach Bar & Grill, Florida, USA
Kokken Michael Guerra i HBB&G er viden kjent for å bruke bacon i nær sagt all mat. Her får du kaffe med bacon, krabbe med bacon samt desserten Bacon Peanut Butter Bomb chocolate cake.
12. Rocker@Squaw, Lake Tahoe, California
Skal du imponere daten din med hvor mye du klarer å spise (?) er denne restauranten i California noe for deg. Her får du blant annet en burger som veier fire pound (over 1,8 kilo) toppet med biter av svin og kylling, cheddar-ost og løk. Burgeren er i utgangspunktet laget for åtte personer, men hvem gidder vel å telle?