Dagens Elgstua har totalt 1084 kvadratmeter. Når nybygget står ferdig med 98 hotellrom, vil bruttoarealet være økt med nesten 4,5 dekar gulvflate fordelt på seks etasjer, melder Ostlendingen.no.
 Samtidig er jeg veldig innstilt på at den gamle Elgstua ikke skal forsvinne, men fortsatt være et landemerke mellom Oslo og Trondheim, sier daglig leder John Tømte, til avisen.
Kan utvikles videre
Det er snart 53 år siden Elgstua åpnet, og stedet har for lengst etablert seg som obligatorisk stoppested for veifarende på riksvei 3 Â og for mange faktisk selve bildet på Elverum.
 Vi skal ta godt vare på miljøet og egenarten som Elgstua har, forsikrer Tømte.
Han ser for seg at konseptet kan utvikles og styrkes, basert på tradisjonsmat og spesialiteter for Østerdalen.
Det som derimot forsvinner om ikke mange ukene, er det særpregete gatekjøkkenet Soppen  som for fem år siden fikk egen støttegruppe på Facebook da det var snakk om redesign for å få hatten tydeligere inn under et gatekjøkkenkonsept.
Det er imidlertid klart at Elgstua vil drive gatekjøkkenvirksomhet også i framtiden. Den nye veien vil også gi Elgstua innkjøring fra nord, i tillegg til dagens innkjøring. Det blir 90 parkeringsplasser.
Inn i kjede
Elgstua vil i tillegg til ordinær hotellvirksomhet også satse på kurs- og konferansemarkedet, i tett tilknytning til Terningen Arena.
Det er ennå ikke helt avgjort hvilken kjede hotellet skal knyttes til, men Tømte sier at det med stor sannsynlighet går i retning av Rica-kjeden.
 Kjedetilknytning er viktig, ikke minst bookingmessig, sier han.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 13.03.2012 klokken 09.05