Målet med Ganefart er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat. Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge samarbeider om Ganefart. Konkurransen arrangeres i år for fjerde gang.
Kriterier for deltagelse:
* Spisested som ligger langs veien, til land og vanns. Spisestedet trenger ikke nødvendigvis å ligge ved en utfartsåre eller stamveg, spisestedet kan like gjerne være en destinasjon i seg selv, men det er et kriterium at stedet er tilgjengelig for allmennheten
* Spisestedet skal ha faste åpningstider i perioden mai til september
* Antall sitteplasser er ikke av betydning, og spisesteder som ikke tilbyr sine kunder sitteplasser har anledning til å delta i konkurransen
* Spisesteder som ligger i sentrum av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har ikke anledning til å delta i konkurransen
Her kan du lese mer om konkurransen og gjennomføringen.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 04.04.2012 klokken 20.35