Konkurransen «Norsk på menyen», i regi av Matmerk, retter seg mot restauranter og serveringssteder. Målet er å finne spisestedet som best løfter frem norske og lokale råvarer og tradisjoner, både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene.
Mange gode bidrag
Det har vært stor interesse rundt årets utgave av konkurransen «Norsk på menyen». Det har kommet inn 26 bidrag, hvorav seks bidrag har gått videre til finalen. Dette er finalistene:
·Hurtigruta
·Storfjord Hotell v/ Nils Henning Nesje
·Kongsvold Fjeldstue
·Bønder i byen
·Brasseri Posten
·Vertshuset Røros
Menyene ble onsdag 07.10 vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk. I juryen sitter:
·Per-Arne Tuftin, Reiselivsdirektør Innovasjon Norge
·Jørgen Roll, Himmelspannet
·Helene Uri, forfatter og språkviter
·Petter Wahl Sekne, Kokk og entusiast for norsk mat
·Nina Sundqvist, direktør Matmerk