– Ja, nå har det fylt seg godt opp på ettermiddagsflyvningen vår på selveste julaften. Det er gøy, og det viser at en del av oss ikke er så bundet av tradisjonene at de ikke lar seg friste av en tur til varmere strøk.
Det forteller norgessjefen for Emirates, Terje Grue. Tallene han sitter på indikerer at godt over halvparten velger seg Dubai som destinasjon for juleferien og kanskje også en storstilt nyttårsfeiring i Emiratene. De andre reisende fra Oslo skal fly videre fra Dubai, med overvekt på Emirates’ ruter til Pakistan og Thailand.
– Det er mange som benytter juleferien til å besøke familie i Pakistan, og en stor del av passasjerene har Phuket som sin endedestinasjon. Uavhengig av hvilket land som er det endelige reisemålet, skal passasjerene utvilsomt få kjenne på julestemningen idet de går om bord på Emirates-flyene, forteller Grue.
Kakao og kalkun
I løpet av desember skrur nemlig Emirates opp julestemningen i kabinen. Totalt regner flyselskapet å fly rundt en million passasjer i løpet av årets siste måned. Alle som reiser i desember vil får kjenne på julestemningen idet de går om bord, lover Grue.
– I desember vil passasjerer i alle kabiner bli servert julemiddag med tilbehør og dessert, som neppe står tilbake fra svigermors pinnekjøtt.
På First Class består menyen av stekt kalkun, glaserte kastanjer, braisert rødkål, stekt gresskar, dampet rosenkål og kremet potetgrateng. Til dessert serveres det julepudding med crème anglaise, hvit sjokoladekake med bringebær, eller en krydret tranebærkake.
Reisende på Economy Class får servert kalkunskiver med kastanjefylling, stekte poteter, rødkål og sjysaus med tranebær, mens man på Premium Economy i tillegg kan velge mellom forrettene gravlaks med ingefær og kandisert appelsin eller rekecocktail før kalkunmiddagen. Julemåltidet avsluttes med en deilig juledessert.
– Det er mye å velge mellom, og selv om mange er vant til riskrem og karamellpudding på julaften, så er det definitivt noe for enhver søtmons, legger han til.
Start ferien med The Holiday
Han er stolt av at selv om menyen settes sammen av Emirates sine internasjonale kokkeeksperter i Dubai, lages all mat som serveres i First og Business Class på flyvningen fra Oslo til Dubai lokalt på Gardermoen. Maten i Economy Class produseres på et storskalakjøkkken i Tyskland.
– All mat i det vi kaller premiumkabinene lages lokalt før take-off på alle våre avreisesteder. Ikke bare får våre passasjerer en fersk og god matopplevelse om bord med lokale ingredienser, men det er også en mer bærekraftig løsning.
Helt oppunder høytiden, nærmere bestemt mellom 17. og 26. desember, får reisende i First og Business Class også tilbud om varm sjokolade med marshmallows om bord. Denne kan du varme deg på mens du smaker på småretter som pistasj- og bringebærprofiteroler, mørke sjokoladetrøfler og pepperkaker.
– På underholdningssystemet har vi lastet ombord drøyt 40 julefilmer med godbiter som blant annet The Holiday og Polarekspressen, forteller han.
Om passasjerene heller vil hvile øynene, har flymaskinen med seg julealbum fra blant andre Frank Sinatra, Michael Bublé, Andrea Bocelli og Elvis Presley.
– Jeg er helt sikker på at passasjerene våre får en veldig hyggelig juleflyvning til Dubai gjennom hele desember. Og så må jeg jo innrømme at det må være litt deilig å reise fra snø, kuldegrader og mørke til 30 grader, sol og strender – til tross for at det er jul og høytid hjemme, avslutter Grue.