Anders Amundsen tok over som hotelldirektør for First Hotel Grims Grenka første september.
– Dette er et fantastisk hotell med en unik historie og jeg er både ydmyk og stolt for at jeg skal videreforedle dette enestående produktet. Dessuten synes jeg det er spennende å være tilbake i hotellbransjen, sier Amundsen.
Det er ti år siden Amundsen sist var i hotellnæringen; da på det svært eksklusive hotellet The Convent Garden i London, en del av Firmdale Hotels. Siden den tid har han hovedsaklig jobbet i mat- og vinbransjen.
– Vi er svært fornøyde med å få Anders med på laget. Han er faglig dyktig og hans store kunnskap innen mat og vin vil vi få god nytte av i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Tribe Hotels, Stephen Meinich-Bache.
Samlingspunkt for Oslo-beboere
Hotellet har i flere år tatt markedsandeler og nå lover Amundsen konkurrentene også kamp om bar- og restaurantgjestene.
– I nesten åtte år har First Hotel Grims Grenka vært i toppsjiktet blant Oslos hoteller. Nå skal vi jobbe knallhardt for å etablere oss også som et av de beste samlingspunktene for Oslo-beboerne, sier Amundsen.
Den nye hotelldirektøren røper at det flere prosjekter som er igangsatt, men enn så lenge vil han ikke gå konkret inn på hva som skal gjøres.
– Hotellet har enormt potensial, og det vil komme mange gode og spennende nyheter fra oss de neste månedene, sier Amundsen.
Fakta om Anders Amundsen
Født: 1978
Utdannelse: Sommelier ved gastronomisk institutt og Bachelor of Business in Tourism and Hotel managment samt flere år ved Institute Hotelier “César Ritz” i Sveits.
Karrière: Managing Director i United Brands (a part of Norwegian Beverage Group), Portfolio Director I Vinordia AS (ArcusGruppen Norge AS), Brand Manager Wine, Strøm AS, Altia Corporation. Amundsen har i tillegg erfaring fraThe Convent Garden i London og Café Christiania i Oslo.