Kjøkkensjef Anika Madsen gir oss allerede nå en smakebit av hva gjestene kan forvente seg fra 21. juni:
– Menyen på Iris blir som en fortelling. Hver av de 18 rettene vil være en unik karakter i fortellingen vår. Fra ingredienser til presentasjon skal vi utfordre grensene for hva matlaging kan være.
Madsen er en av Danmarks og Europas mest lovende kokker. Hun har valgt å bosette seg på den øde øya Snilstveitøy for å ta utfordringen med å åpne restaurant Iris. Restauranten tar hus i den flytende kunstinstallasjonen Salmon Eye, midt i Hardangerfjorden.
– Matopplevelsen starter allerede på landsiden i Rosendal. Før vi setter kurs mot Salmon Eye i helelektriske båter inviterer vi gjestene ut med en ekspedisjon det ikke finnes tilsvarende av. Fremfor å frakte råvarene til gjestene, tar vi gjestene til råvarene.
Madsen er kjent for å arbeide med uvanlige og spennende råvarer, samtidig som hun ønsker å vise gjestene at verden må tenke nytt for å sikre en bærekraftig utvikling av det globale matsystemet.
– Menyen på Iris blir en historie om utfordringene verdens står ovenfor. Gjennom maten viser vi frem ideer og muligheter som kan bringe oss nærmere å løse utfordringene. Men det aller viktigste for meg som kokk er selvsagt at maten skal være helt i det øverste sjiktet av matopplevelser.
Restaurant Iris har kun 24 plasser hver kveld. Den er åpen fire dager i uken, onsdag-lørdag.
– For meg er ikke dette en jobb, men en livsstil. Sammen med teamet har vi utviklet noe som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i verden. Vi gleder oss veldig til å vise frem det vi har arbeidet med.