Siden 2015 har Michelin kommet med en egen årlig guide for Norden: «Guide Michelin Nordic Cities». Michelin-guiden er verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide.
Til sammen er nå 20 norske restauranter tildelt Michelin-stjerner. Kontrast i Oslo fikk sin andre stjerne mandag og Re-naa i Stavanger fikk sin tredje. Oslo-restauranten Maaemo hadde tre stjerner fra tidligere og beholdt disse i år.
Tre stjerner betyr verdt en egen reise, to stjerner verdt en omvei og en stjerne verdt et besøk.
3 stjerner: Maaemo, Oslo – Re-Naa, Stavanger
2 stjerner: Kontrast, Oslo
1 stjerne: Hermetikken, Stavanger – Lysverket, Bergen – Iris, Rosendal – Stallen, Oslo – Mon Oncle, Oslo, – À L’aise, Oslo – Fagn, Trondheim – Under, Lindesnes – Bar Amour, Oslo – Speilsalen, Trondheim – Sabi Omakase Oslo, Oslo – Sabi Omakase Stavanger, Stavanger – Statholdergaarden, Oslo – K2, Stavanger – Hyde, Oslo – Hot Shop, Oslo – Savage, Oslo
Guiden ble første gang utgitt i Frankrike i 1900 av den franske dekkprodusenten Michelin. I 1926 introduserte guiden én stjerne for å markere god mat, to og tre stjerner ble lagt til tidlig på 30-tallet.