Den populære restauranten har tidligere ligget i Trondheim, men retter nå snuten mot hovedstaden. Der vil de utvikle et formidlings- og serveringskonsept med «fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie».
– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier Heidi Bjørkan.
Restauranten fylte i oktober 25 år. I 2019 ble den tildelt sin første Michelin-stjerne. I den anerkjente guiden ble restauranten hyllet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter og foredlingen av råvarene.
Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal sammen utvikle og spisse konseptet framover. En avtale om drift kommer trolig på plass tidlig i 2024. Planlagt oppstart er satt til sommeren eller høsten.
– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo, sier direktør for kulturformidling Eline Skaar Kleven ved Nasjonalbiblioteket.
(©NTB)