Henningsvær Bryggehotell har åpnet dørene, og dermed har Lofoten og fiskeværet Henningsvær fått et eksklusivt bryggehotell som et kresent publikum fra hele verden har etterspurt.
To år etter at den første spaden ble satt i jorda kunne de første gjestene endelig ta i bruk Henningsvær Bryggehotell samtidig som den norske fellesferien startet.
Ventetida har vært fylt av økende spenning både hos lokalbefolkningen, som har tatt imot hotellet med stor begeistring og entusiasme, og hos tilreisende som booket rom flere måneder før hotellet åpnet.
Henningsvær Bryggehotell skal tilfredsstille et stadig større antall erfarne og betalingsvillige gjester som vil ha mer enn et ordinært overnattingssted.
Bookingsuksess
– Vi har 39 flunkende nye rom, inkludert 11 suiter, 14 junior suiter og Vind Brasserie. Disse er fordelt på åtte bygninger som bindes sammen av et nytt bryggeanlegg med til sammen 11 000 meter bryggeplanker, sier hotelldirektør Magnus Kalvøy i Henningsvær Bryggehotell.
Hotellbookingen har skutt i været siden første åpningsdag i begynnelsen av juli. Både norske og internasjonale gjester uttrykker stor glede og begeistring for hotellet, som legger vekt på moderne luksus og er bygget i tråd med lokal historie og byggestil.
– Vi vil skape en ny opplevelse der gjestene skal få skape en reise på en ny måte. Vi registrerer blant annet hotellet som fiskemottak, slik at fiskebåter kan levere fangsten direkte til hotellet. Vi vil lage ærlig mat, der lokale råvarer ikke bare er et eksotisk innslag, men en helhetlig opplevelse, sier Kalvøy, som påpeker at restaurant Vind Brasserie også skal bruke lokale råvarer som Lofot-lam og kortreiste krydder og grønnsaker, blant mye annet.
Løfter nivået
– Vi er stolte over å kunne tilby reiselivsmagneten Lofoten et nytt hotell som skal tilfredsstille gjester som vil oppleve det absolutt beste på sine reiser. Den vakre naturen og de gjestfrie innbyggerne i Lofoten har allerede levert dette til tilreisende i årtier. Med Henningsvær Bryggehotell løfter vi også nivået på hospitalitysiden, påpeker eier Erik Berg i Classic Norway Hotels.
Henningsvær Bryggehotell har overtatt navnet til Henningsværs andre Classic Norway-hotell, mens boutique-hotellet i hjertet av Henningsvær har endret navn til Villa Bryggekanten. Dette ligger bare noen titalls meter fra det nye hotellkomplekset.
Været i fiskeværet
– Det nye hotellet har lune og eksklusive værelser hvor gjestene kan nyte utsikten mot storhavet fra senga, sofaen, eller badekaret. Noen ganger er det storm og frådende bølger, andre ganger er havet blikkstille og fylt med hundrevis av fiskebåter som deltar i det berømte Lofotfiske hver vinter. Henningsvær Bryggehotell er som et amfi for de mest spektakulære opplevelsene Norge kan by på, forteller Anja Beisland, driftsleder for Classic Norway Hotels i Lofoten.
– For ikke å snakke om det magiske nordlyset når den tiden av året kommer.
Begeistring
Reiselivssjef Line Renate Samuelsen i Destinasjon Lofoten er også begeistret over det som venter de besøkende:
– Henningsvær Bryggehotell har kvaliteter som både er komplementære til det som allerede finnes, og som vil appellere til den typen gjester vi ønsker å trekke til Lofoten.
Den norskeide hotellkjeden Classic Norway Hotels har, i tillegg til de to hotellene i Henningsvær, også Reine Rorbuer, Nyvågar og Å Rorbuer i Lofoten, samt 22 andre hoteller rundt om i landet.