Aarhus har blitt utnevnt som kulturhovedstad i 2017, og i september i fjor ble Aarhus og Midtjylland også utnevnt som Europeisk Gastronomiregion i 2017. Det er planlagt arrangementer og aktiviteter hele året, og på programmet står blant annet flere matfestivaler og matevents. Bli med på pølsemaking, lær å bruke naturen som spiskammer, bli med på matkurs, lær å lage skikkelig streetfood og lær å tilberede gourmetretter av restemat. Publikum får anledning til å møte flere kjente kokker – deriblant Michelin-kokken Wassim Hallal, som er ambassadør for gastronomiåret 2017.
Temaet for gastronomiåret er “Rethinking Good Food”, og med Wassim i spissen blir det satt fokus på lokale og ferske råvarer, sesongbasert mat, bæredyktighet og økologi.
– «Rethink» er en plattform som vi kan stå på når vi skal tenke utenfor boksen, forklarer Hallal.
– Det er viktig å utvikle gastronomien sånn at vi hele tiden kan skape et høyere nivå på det vi gjør. Mitt mål er i hvert fall å være med på å skape noe stort som rekker langt utover Danmarks grenser, avslutter stjernekokken.
Med en bærekraftig framtidsvisjon skal gastronomien videreutvikles og gjenskapes i Aarhus og Midtjylland i 2017.