Ikke alle vet at estisk mat er synonymt med gourmet, men frem til 20. september er det en unik mulighet til å oppleve dette selv. Da åpner kjøkkensjefen på en av Estlands beste restauranter, Orm Oja, en pop-up restaurant hos Tøyen Bodega i Oslo.
Den kulinariske utviklingen har gjort noen kjempesprang etter at Estland ble frigjort fra Sovjetunionen.
Landet tilbyr et tradisjonelt kjøkken, men med impulser fra alle verdenshjørner. I oktober hyller Estland sin egen matlagning og arrangerer restaurantuken i Estland. For å varme opp til denne uken har en av Estlands beste restauranter, Art Priori, tatt turen til Oslo for å by nordmenn på estisk gourmetmat.
– Estland er i dag et moderne land med en sprudlende matkultur. Ved at en av våre beste restauranter tar turen til Norge får vi mulighet til å vise frem det beste fra vårt bord, sier Brit Vister, Market Manager Scandinavia på Estonian Tourist Board.
Det serveres middag i ukedagene og lunsj og middag i helgen i løpet av perioden 15-20. september når Art Priori er på plass hos Tøyen Bodega.
Mer om restaurantuken i Estland finner du her.