30-åringen fra Kyrksæterøra i Trøndelag har i flere år vært i verdenstoppen som kokk, og var en av de første som ble ansatt ved Britannia etter den store oppussingen. Frem til i dag har han jobbet som assisterende kjøkkensjef på Michelin-restauranten Speilsalen. I 2023 ble han kåret til Årets kokk, og han kom på tredjeplass i Bocuse d’Or Europe i 2024.
Med fjerdeplass fra det uoffisielle VM i kokkekunst har han befestet sin posisjon i kokkeeliten. Det neste målet til Werkland og teamet er å gjøre Brasserie Britannia til Norges beste brasserie.
– Bocuse d’Or var både et hardkjør og en fantastisk opplevelse. Hele teamet rundt meg har jobbet mot dette i lang tid, og jeg er stolt av det vi leverte sammen. Nå gleder jeg meg til å kjøre på videre, med fullt fokus på Brasserie Britannia, sier Werkland.
På Brasserie Britannia blir den tradisjonelle brasseriestemningen kombinert med moderne, innovative kulinariske opplevelser. Werkland lover også mer action i salen enn i dag.
– Menyen vil ha noe for alle, med både signaturretter og spesialiteter. Stemningen blir mer leken og personlig, og kokkene skal være ute i restauranten så mye som mulig. Blant annet for å gjøre siste finish på rettene på bordene og prate med gjestene, forteller Werkland.
Restauranten er lett tilgjengelig på Britannias travleste hjørne. Målet er at Brasserie Britannia skal være stedet i Trondheim du besøker for alle anledninger. Med høyt tempo, god mat og trivelig stemning.
– Vi er stolte av å ha Håvard ved roret på Brasserie Britannia. Han har vært en viktig del av restauranthuset Britannia i mange år, og vi gleder oss til å se han sette sitt preg på Brasserie. Det er ikke hver dag du spiser maten til en av verdens beste kokker, men det får du mulighet til nå. Det sier administrerende direktør ved Britannia Hotel, Arild Sjødin.