Det er det internasjonalt anerkjente magasinet Wine Spactator som har gitt restauranten utmerkelsen «Best Award Excellence» i den årlige kåringen Wine Spectator Award. Dette skjer i konkurranse med nominerte topprestauranter og vinbarer fra hele verden.
Årets utgave av Wine Spectator lanseres 31. august.
Prestisjetung pris
Wine Spectator er et av verdens tre største og viktigste vinmagasiner. Og deres kåring «Restaurant Award» regnes som en av de mest prestisjetunge i sitt slag i verden.
Restaurant Hav og Molde Fjordhotell som er en del av den norskeide hotellkjeden Classic Norway Hotels har fått utmerkelsen Best Award Excellence. Dette er klassen for restauranter som har minst 350 viner på vinkartet. Restaurantene som får denne utmerkelsen, må også vise et seriøst engasjement og ha en meget godt utdannet stab. Det er i alt 1411 vinbarer over hele verden som får hedersbetegnelsen Best Award Excellence i 2023.
Og Molde Fjordhotell deler plass i den eksklusive klassen med 19 andre norske restauranter og vinbarer.
Anerkjennelse
– Vi gjorde en totalrenovering av vår F&B-avdeling i fjor. Et viktig mål for oss var å heve kvaliteten i alle ledd. Og ønsket å bli fylkets beste på dette, samtidig som vi vil være i norgestoppen når det gjelder utvalg av vin, fasiliteter og kompetanse på ansatte. Denne utmerkelsen fra Wine Spectator, som er en av verdens ledende aktører, er et solid kvalitets stempel og annerkjennelse på vårt arbeid, sier hotelldirektør Roy Heggdal.
– Nå står vi i den travleste og beste tida av året og vi er heldig som har et så bra team med oss. Vi er flere som har vært med lenge, og uten innsatsen fra alle hadde vi ikke kommet så langt. Interessen for god vin og viljen til å jobbe for å øke kompetansen, gjør at vi kan utvikle oss i rett retning. Dette har vært nøkkelen for å kunne samle og utdanne flere sommelierer ved vårt hotell i Molde. Og høy kompetanse på plass så vi muligheten til å satse på vin på et så høyt nivå som vi gjør, sier restaurantsjef Even Eide.
– Classic Norway Hotels ønsker alltid å kunne tilby våre gjester magiske øyeblikk og uforglemmelige opplevelser. Denne utmerkelsen fra Wine Spectator er en bekreftelse på det gode arbeidet som gjøres av alle på Molde Fjordhotell og den gjør oss mer synlig for vininteresserte i inn- og utland, forteller administrerende direktør Stephen Meinich-Bache.
Restaurant Hav i Molde Fjordhotell arrangerer i den nye vinbaren en rekke vineventer i løpet av året. Der god mat og drikke alltid er i fokus. I tillegg skal gjestene, uansett kunnskapsnivå få ta del i gleden over å nyte gode viner fra kjente og ukjente steder i verden når de besøker hotellet, restauranten og vinbaren.
Derfor vant de
– Arbeidet bak en plass i Wine Spectator er et dypt engasjement på vår arbeidsplass. Alt fra ombygging, etableringen av vinkjelleren samt spesialglass og materialer i sin helhet. Men det mest betydningsfull er investeringen i personalet som er avgjørende for suksess, sier hovmester Ola Nordahl.
– Vi vant ikke plassen bare fordi vi har et imponerende vinkart, men for vårt «wine program». Dette har blitt en kjerneverdi for Molde Fjordhotell og Classic Norway Hotels. Det har gjennom lang tid blitt lagt ned en kjempeinnsats av mine kolleger for å opprettholde en konsekvent god service. I tillegg skal vi ikke glemme våre vinpartnere som bidrar til å lage et vinkart på høyt nivå.
Stolt eier
Molde Fjordhotell satser konservativt når det gjelder viner, men jobber også dynamisk med unge produsenter, naturviner, økologiske og biodynamiske viner.
– Vi ønsker også å ha topp viner fra hele verden. Nå har vi en fantastisk base med italienske og franske viner. Videre gjelder det å utforme et bredere utvalg i disse landene, bredere i Europa og definitivt dypere i den nye verden utenfor Europa, sier Ola Nordahl.
– Classic Norway Hotels er stolte over å bli kåret i Wine Spectator Award 2023. Det er en anerkjennelse for det arbeidet som utføres, satsingen som har vært gjennomført og en oppmuntring til å stå på videre for alle medarbeiderne i Classic Norway Hotels-kjeden, sier eier Erik Berg.