Det nybygde hotellet med 296 rom, konferansesenter, superatrium og panoramabalkong med havutsikt ligger knappe 800 meter fra Sola flyplass.
Åpningen av hotellet ble markert med snorklipping av Solas Ordfører Ole Ueland og overrekkelse av nøkkel til hotelldirektør Laila Neverdahl av huseiever Anne Kristine Rugland.Både ansatte, samarbeidspartnere og lokalbefolkningen var velkomne til markeringen etterfulgt av omvisning av hotellet.
– Denne dagen har vi gledet oss til. Endelig er vi i mål og hotellet åpner dørene for gjester og lokalbefolkningen. Navnet AIR gjenspeiler seg i takhøyden og mulighetene vår konferanselokaler tilbyr. Vi er utrolig stolte av resultatet og gleder oss til å ta fatt på arbeidet som nå venter oss, sier hotelldirektør Laila Neverdahl.
Hotellet har 13 møterom og en konferansesal med plass til 1250 personer. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet KAP og designet av det internasjonalt anerkjente interiørarkitektfirmaet Space Copenhagen. Hotellet skal nå driftes av Clarion Hotels som inngår i hotellselskapet Nordic Choice Hotels.
Med mat fra Manhattan
Hotellets restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson, vil også her få en sentral plass i hotellet. Med stemning og atmosfære fra New York har Samuelsson, sammen med Clarion Hotels, skapt et restaurantkonsept som kombinerer Manhattans multikulturelle smaker med Stavanger regionens lokale råvarer. Matkonseptet kalles for Fun Dining og på Clarion Hotel Air vil du kunne nyte spennende smaker i restauranten så vel som på vår flott uteservering på hotellets terrasse.
– Vi håper at Clarion Hotel Air blir en møteplass for både næringslivet og lokalsamfunnet. I dag har vi vært heldig å få besøk av mesterkokken Samuelsson som har forberedt mat til de besøkende. Om få uker er han tilbake og skal delta på innvielsesfesten av hotellet. Det er selvfølgelig ekstra stas for oss som arbeider her på Clarion Hotel Air, sier hotelldirektør Laila Neverdahl.
Luftige konferanselokaler
Clarion Hotel Air har storslåtte løsninger for de store konferansene. Med en av regionens største konferansesaler på rett under 1000 m2 og tilstøtende atrium på samme areal, har hotellet kapasitet til å være vertskap for de største anledningene. Storsalen Air One kan deles i 4 og i tillegg har hotellet 9 møterom med det siste innen tekniske løsninger, som gir en ekstra dimensjon og økt fleksibilitet. Med alt samlet på samme plan, vil man oppleve en pulserende atmosfærere og en levende møtesplass under arrangementer. Hotellet tilbyr også helt unike muligheter med en toppetasje på 200 kvm hvor man kan nyte en fantastisk utsikt fra hotellets balkong og en takterrasse på ca. 400 m2.
– Jeg vil tørre å påstå at hotellets kapasitet og kvalitet er i verdensklasse. Målet er å huse store arrangementer og konferanser, som tiltrekker seg kunder fra hele Norge. Med masse energi, mot og begeistring skal vi sørge for å være det perfekte vertskapet, sier hotelldirektør Laila Neverdahl.
Design inspirert av Stavangernaturen
Ved ankomst vil den lokale Stavangerkunstneren Per Dybvigs statue «The Messenger» møte deg. Videre inn i hotellet vil du oppleve et personlig og imøtekommende design inspirert fra den særegne og flotte Stavangernaturen. Med en kombinasjon av enkle, rå og rustikke materialer med det raffinerte; både i farger og mønster og i bruk av organiske materialer som tre, sten, metall, skinn og tekstiler. Hotellet er innredet med en myk og naturlig fargepalett.
SLIK ER STAVANGERS NYE CLARION HOTEL AIR
- Bygget er eid av Utsola AS, (Familien Rugland)
- Entrepenør: Kruse Smith AS
- Driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels
- Byggherre for prosjektet: Utsola AS
- Arkitekt: KAP AS
- Interiørarkitekt: Space Copenhagen
- 296 rom og 13 konferanserom
- Storsal med plass til 1250 personer
- Restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson
- Treningsrom over 2. etasjer
- Airport Shuttle