Ingen streik ved Oslo Lufthavn

NHO Service og Parat er enige. Det blir det ingen streik. Oslo Lufthavn holder derfor åpent som vanlig, selv om det kan bli enkelte mindre forsinkelser i flytrafikken.

0

– Ettersom det ikke blir streik vil vi holde åpnet som vanlig, men det kan bli enkelte mindre forsinkelser som følge av den usikre situasjonen som har vært i forkant av den mulige streiken, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Inntil partene ble enige var det aktuelle scenarioet at Oslo Lufthavn ville stenge for alle avgående passasjerer med virkning fra fredag morgen klokken 06.00.

– Med en så stor kapasitetsreduksjon som var varslet ville avgangshallen raskt bli full, og gitt store sikkerhetsmessige utfordringer, noe vi ikke kunne ta sjansen på, forklarer Andersen.

Bemanningen i sikkerhetskontrollen vil umiddelbart være på det planlagte nivået for å kunne håndtere den trafikkmengden som er ventet i løpet av fredagen.

– Det er mange reisende som har kommet til flyplassen mye tidligere enn vanlig med tanke på å komme gjennom sikkerhetskontrollen før klokken 06.00. Det gjør at det er flere reisende her enn beregnet, sier Andersen.

Reisende bes forholde seg til eventuelle endringer fra det flyselskapet man skal reise med.

– Eventuelle endringer i den enkeltes reise kommuniserer direkte fra flyselskapet til den enkelte passasjer, avslutter Andersen.

Fredag 10. juni ser foreløpig ut til å bli den nest travleste dagen i løpet av sommeren, med over 90 000 reisende til eller fra flyplassen. Av disse skal 42.000 reisende gjennom sikkerhetskontrollen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder