Palmen Restaurant på Grand Hotel, etg av de spsisestedene med mest storslagen historie i Norge, er gjenåpnet. Den 100 år gamle restauranten har gått gjennom en formidabel ansiktsløftning.
– Nå møtes det ærverdige og det moderne, mener prosjektleder for Palmens gjenfødelse, Jan Erik Rivelsrud, til Vg.no
Her har statsledere, Nobelprisvinnere og Norges mest kjente forfattere, som Henrik Ibsen, har spist gjennom generasjoner, var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, kalt Palmehaven.
– Hit opp ble prominente gjester kjørt med hest og vogn fra gamle Østbanestasjonen. Det var langt den gangen. Palmen-lokalene ble faktisk brukt til stall de første årene, forteller Rica-kjedens informasjonsrådgiver Kristian Røise Dahl til nettstedet.
Kjøkkensjef Jørn Odden, som tidligere jobbet som Sous Chef på syvstjerners hotellet Burj Al Arab i Dubai (Seilet), forteller at både lunch- og middagsmenyen komponeres ut fra et internasjonalt fusionkjøkken med blant annet crispy duck-salat og ravioli, i tillegg til hotellets signaturretter som cæsarsalat og høye smørbrød.
En mer tilbaketrukket del av restauranten finnes også en Wall of Fame, der VIP-gjester og kjentfolk er avbildet. Deres sitater fra gjesteboken forteller Palmens fasjonable historie.