Lysefjorden Utvikling har gått på tomgang i over to år på grunn av at den økonomiske situasjonen i selskapet har vært uavklart. Dette har vært frustrerende fordi mye skulle vært gjort, men ingenting har skjedd på grunn av uenighet om hva som skal skje med selskapet, sier Arne Norheim til Stavanger Aftenblad.
I romjulen trakk han seg som styreleder for Lysefjorden Utvikling. Selskapet ble opprettet for å få dreis på reiselivet rundt Lysefjorden i Forsand. Aksjekapital var 3,5 millioner. Fylkeskommunen og Innovasjon Norge ga årlige driftstilskudd i tre år.
Uenig i retningen
Den tidligere konsernsjefen i Sparebank 1 SR-Bank har uformelt vært bankens mann i styret til utviklingsselskapet. I høst trakk banken og Lyse Energi seg som eiere, fordi Lysefjorden Utvikling ikke kunne få offentlig tilskudd til driften så lenge private var med som deleiere i selskapet.
 Etterpå var det unaturlig at SR-bank og Lyse skulle ha representanter i styret. I tillegg er jeg uenig i den retningen som selskapet går i, sier Norheim som begrunnelse for at han trekker seg.
Fylkestinget ønsker at det interkommunale selskapet i Ryfylke tar over Lysefjorden Utvikling, noe Ryfylke IKS i prinsippet har stilt seg positive til. Dette mener Arne Norheim er et strategisk feiltrinn. Han og styret i Lysefjorden Utvikling har gått inn for at aktørene som har størst interesse i å utvikle fjorden må ha styringen: Rogaland fylkeskommune, Stavanger, Forsand, Strand og Stiftelsen Preikestolen.
Uavklart situasjon
Norvald Skretting, næringssjef i fylkeskommunen, har overtatt som styreleder. Det blir ordinær generalforsamling til våren. Mens det diskuteres er utviklingen av turistattraksjonen stilt i bero.
For et drøyt år siden ga SR-Bank ti millioner kroner i gave til Lysefjorden. Pengene skulle brukes til infrastruktur og ulike attraksjoner i og rundt Lysefjorden.
 En rekke prosjekter er på gang, men nesten ingenting har skjedd på grunn av den uavklarte situasjonen. Det er tragisk, for utviklingspotensialet er stort i Lysefjorden, sier Norheim.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 04.01.2012 klokken 20.55