Norske overnattinger økte med to prosent og utenlandske med åtte prosent.
Til sammenligning var det i mai i 2014 en økning fra utlandet på 13 prosent, så mye tyder på utlendinger har fått øyne opp for at mai er en flott måned for et norgesbesøk. Det er også takket være ferie- og fritidstrafikken, som førte til at hotellene hadde fire prosent flere gjestedøgn sammenlignet med i fjor.
Mens den yrkesrelaterte trafikken gikk tilbake med syv prosent, var det 15 prosent flere gjestedøgn som var ferie- og fritidsrelatert. Antall kurs- og konferanseovernattinger økte med to prosent.
Flere gjestedøgn fra Sør-Europa
Trenden gjennom året, gjenspeiles også i overnattingstallene for mai. Nedgangen fortsetter fra Russland og Japan, men i mai var det også en nedgang fra Italia og Spania. Nedgang til tross, det er langt flere gjestedøgn fra Sør-Europa i mai, enn mai for to år siden. Antall amerikanske gjestedøgn er uendret, men det er verdt å huske at det var en økning på 50 prosent i antall amerikanske gjestedøgn i mai 2014, så det er bra at nivået opprettholdes.
Den eventyrlige veksten fortsetter fra både Kina og Sør-Korea.
Veksten til Østlandet og Fjord Norge
Majoriteten av veksten fra utlandet gikk til Østlandsfylkene (+13 %), med Oslo i spissen, som med en vekst på 14 prosent hadde 20 000 flere utenlandske gjestedøgn. Verdt er også å nevne Oppland (+33 %), Hedmark (+32 %) og Buskerud (+28 %).
Deretter følger Fjord Norge med syv prosent flere utenlandske gjestedøgn. Både Hordaland og Rogaland hadde en økning fra utlandet på syv prosent, Sogn og Fjordane hadde hele 24 prosent flere utenlandske gjestedøgn, mens Møre og Romsdal hadde en tilbakegang på 12 prosent. Trøndelag (+11 %) hadde i underkant av 5 000 flere utenlandske gjestedøgn, takket være veksten i Sør-Trøndelag.
De tre nordligste fylkene hadde 2 000 (+4 %) flere utenlandske gjestedøgn, og det takket være Nordland (+12 %) og Finnmark (+6 %). Antall utenlandske gjestedøgn i Troms gikk tilbake med 13 prosent.
Sørlandsfylkene hadde åtte prosent færre utenlandske gjestedøgn. Nedgangen tilsvarer 2 400 overnattinger, grunnet nedgang i Telemark (-9 %) og Vest-Agder (-10 %).