Dette er helt utrolig. Kan ikke beskrive hvor gøy det er å stikke av med denne prisen. Men det viktigste er å vite at mine kollegaer setter pris på å jobbe sammen med meg, jubler Martinsen (til høyre på bildet).
Konkurransen ble holdt for ansatte i storhusholdningsbedrifter, og arrangert i forbindelse med lanseringen av nye Knorr Piske. Morten Karlsen, Country Manager hos Unilever Food Solutions, framholder at det var hyggelig at såpass mange tok seg tid i en hektisk hverdag til å nominere og stemme frem arbeidskollegaer som har Âdet lille ekstra på kjøkkenet.
 Denne konkurransen har vist oss at det finnes utallige dyktige kokker og kjøkkenmedarbeidere rundt omkring på norske storkjøkken, det har vært mange gode og verdige kandidater. Eirik har god grunn til å være stolt, sier Karlsen.
Alltid godt humør
Espen M. Gryt (til venstre på bildet) jobber på Elvebredden Catering sammen med Martinsen, og var den som nominerte kollegaen til den gjeve prisen. Han mener tittelen Norges beste kokkekollega beskriver arbeidskameraten svært godt.
 Eirik har alltid godt humør, selv når han må stå opp kl 3 på natten for å starte et skift. Selv etter et 12  timers skift sitter smilet løst hos Norges beste kokkekollega. Eirik tar også ansvar utover selve matlagingen og sørger for at alle har det bra på jobb. Han er faktisk så populær og lett å jobbe med at han ble enstemmig stemt fram som tillitsvalgt, sier Espen M. Gryt, daglig leder, Elvebredden Catering.
Det å være en person det er lett å jobbe sammen med er, i følge Morten Karlsen, en fellesnevner for svært mange av de nominerte.
 Hotell- og restaurantbransjen har alltid vært tøff, og det handler om å jobbe smartere hver eneste dag. Gode kokker bidrar gjerne med nye oppskrifter, tilberedningsmetoder og løsninger på kjøkkenet sitt. De gjør rett og slett hverdagen lettere for sine kollegaer.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 04.01.2012 klokken 22.15