Vårt naboland i øst er alltid innenfor topp tre på rankingen over hvor vi helst vil tilbringe feriedagene våre. Men hvilken ferieform setter nordmenn mest pris på i nabolandet?
I en landsdekkende undersøkelse InFact har gjort for destinasjonen Visit Värmland, kommer nordmenns preferanser tydelig frem. Den desidert mest populære ferieformen for nordmenn i Sverige, er camping. Nærmere 22 prosent oppgir at dette var grunnen til Sverigeturen i sommer.
Stockholm, Gøteborg og Malmø er etter svarene å dømme også populære reisemål, for på andreplass med 19 prosent av svarene kommer storbyferie.
Å seile langs Bohuslänkysten er populært blant mange nordmenn. Rundt 9,5 prosent har oppgitt at de har vært på båtferie i Sverige i sommer.
Aktiv ferie øker
Blant de mest populære ferieformene tilbører også ”aktiv ferie”. Nærmere 9 prosent svarer at de har hatt en aktiv ferie i Sverige i sommer.
De fleste som skal på strandferie velger nok andre feriemål enn Sverige, for dette har bare fire prosent satt som hovedformål med ferien. Det samme gjelder nok kultur og mat, for det er bare to prosent som setter dette som hovedgrunnen med ferien i Sverige.
Undersøkelsen viser også at hele 86 prosent av nordmenn kjører bil når de ferierer i nabolandet. Det gjør nordmenn mer fleksible enn andre ferierende i Sverige.
Maria Nordmark i Visit Värmland tror at mange nordmenn har faste ferierutiner når de besøker Sverige. Nå håper hun at disse kan utfordres.
– Camping og storbyferier er tradisjonelt sett de mest populære ferieformene for nordmenn i Sverige. I Värmland føler vi likevel at det er et oppsving i aktive feriereiser, både sommer som vinter, så vi har tro på at andelen aktive vil bli større i tiden som kommer. Vi ønsker dessuten å gjøre nordmenn mer bevisste på kulturskattene som ligger rett over grensen, men som for mange dessverre går glipp av, sier Maria Nordmark i Visit Värmland.
Dette er hva nordmenn svarer på spørsmålet om hvordan de ferierer i Sverige
Campingferie 21,7 prosent
Byferie 19,1 prosent
Båtferie 9,5 prosent
Aktiv ferie, som sykkeltur 8,9 prosent
Strandferie 3,8 prosent
Kultur eller gastronomisk ferie 1,9 prosent