Streiken skal pågå til onsdag morgen. Alle de åtte store franske flyplassene rammes – Paris (både CDH og Orly), Bordeaux, Marseille, Nice, Toulouse, Lyon og Nantes.
Men det ikke bare flyvelederne som har lagt ned arbeidet. Også landets drosjesjåfører gikk til sympatiaksjon.
Ifølge det irske lavprisselskapet er det 40. gang de franske flyvelederne streiker bare siden 2009, med store økonomiske konsekvenser for dem de rammer. På denne bakgrunn ber Ryanair den franske regjeringen og EU-kommisjonen om å reagere.
Det er ikke første gangen selskapet går til EU, for å hindre at flyvelederstreikene skaper ” ødeleggelser for Europas forbrukere”.
Ryanair har sågar opprettet en egen hjemmeside for å dempe den franske streikeiveren. På Keep Europe’s Skies Open har man lagt ut en kampanje der man kan skrive under på to ulike petisjoner: at flyvelederne fratas retten til å streike, som blant annet gjelder for politiet, og at flyvelederne fra andre land kan overta jobben til franskmennene når disse går ut i streik.
Når kampanjen får én million underskrifter er Ryanairs plan å legge det hele frem for politikerne i Br som startet mandag kveldngennske politikere og EU-politikere ta affære når det gjelder de mange streikene blant franske flyveleüssel.
Markedsdirektør Kenny Jacobs i Ryanair mener det er skandaløst at Europas konsumenter igjen og igjen blir holdt som gisler i disse aksjonene.
– Det er på høy tid at den franske regjeringen, EU-kommisjonen og EU-parlamentet gjør noe for å beskytte europeiske familier og andre reisende så de ikke får ødelagt sine velfortjente ferier og reiseplaner ved at flyvelederne på denne måten stenger det europeiske luftrommet, sier Jacobs blant annet i en pressemelding.