Trysil er inne i sin fjerde sesong som stisykkeldestinasjon. Sykkelsatsningen, som det i løpet av 2017 er investert over 16 millioner kroner i, har gitt resultater raskere enn forventet.
– Hittil har det blitt syklet 90 000 runder på de tilrettelagte stiene i området som kalles Gullia og flytstien Magic Moose. Det er 43 prosent økning i forhold til samme tidspunkt som i fjor, sier en fornøyd Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.
– For hele sommeren og høsten i 2016 ble det syklet så mye som 116 000 runder. På dette tidspunktet i fjor var vi bare halvveis, det betyr at det er lenge igjen av sykkelsesongen – nå kan vi ikke hvile på laurbærene. Vi fortsetter utvikling av sykkelstier utover høsten. I går åpnet vi sykkelstien Zippy, den første kilometeren av totalt fem nye kilometer som kommer i Gullia.
– Vi har til nå hatt en helt klar overvekt i norske gjester, men i år kan det virke som at svenskene har fått sansen for sommer-Trysil, sier Sanaker Lohne.
Tidenes sommer
Det er ikke bare sykkelanlegget i Trysil som opplever en økning i sommer. Sykkelsatsningen gir ringvirkninger til mange aktører og bransjer. Radisson Blu Resort Trysil har en økning i antall gjestedøgn i juli på 39 prosent sammenlignet med fjoråret, og økningen fra 2015 til i år på hele 157 prosent.
– Vi ser at flere overnattingssteder i Trysil har hatt en økning i antall gjester nå i sommer. Sport Lodgen, som er den største aktøren som driver med sykkelutleie, har en økning i antall utleide sykler på 70 prosent. Vi ser også at sykkelgjestene gjør flere andre aktiviteter når de besøker Trysil. Trysilguidene har hatt en drømmestart på den nye klatreparken, med over 8000 besøkende. Det er også flere som har vært på familierafting, hesteridning, spilt golf og gått toppturer. Sykkelheisen er blitt flittig brukt i sommer, både av syklister, men også av de som skulle på fjelltur. Mange serveringssteder, butikker og håndverksbedrifter i Trysil melder om økt salg, så vi kan trygt si at vi så langt har hatt tidenes sommer i Trysil. Det er snart ikke rom for å hvile for noen av oss. Dette blir det helårs arbeidsplasser av, smiler en fornøyd Sanaker Lohne.