Sommerens nye kanalopplevelse går under navnet Bohuslänsresan og strekker seg fra Gøteborg til Grebbestad. Det er veteranen M/S Wilhelm Tham, med sine 25 lugarer og rom for 50 passasjerer, som har fått i oppdrag å ta med gjestene på en uforglemmelig reise langs Sveriges vestkyst.
– Vi er stolte og utrolig glade over å kunne presentere et unikt reisetilbud hvor man får oppleve det beste av den svenske vestkysten, sier Fredrik Duveskog, områdeansvarlig i Strömma Turism & Sjöfart.
Ferden er nøye planlagt av fartøysjefen i Rederi AB Göta Kanal, Pierre Drackne, som har lang erfaring med koordinering av kanalreiser i Gøteborgs skjærgård. I tillegg til den ytre skjærgården, tar M/S Wilhelm Tham reisende med gjennom smale kanaler og skjærgårdspassasjer i Kyrkesund, Sotenkallen og Hamburgsund.
– For oss var det viktig å finne en reisevei som kombinerer alt det kysten har å by på, sier Pierre Drackner.
Båten vil gjøre flere stopp underveis for å gi reisende muligheten til å utforske omgivelsene på nært hold. Utover vakre landskap, tilbyr hvert stopp historiske og unike opplevelser. På reiseplanen står blant annet blåskjell- og østerssmaking på det idylliske fiskesamfunnet Gullholmen, fiskeauksjon i Smögen, Camilla Läckbergs Fjällbacka, og det myteomspunne fyret Vinga.
I tillegg til fantastiske omgivelser, står den genuine og historiske atmosfæren ombord på M/S Wilhelm Tham for en stor del av reiseopplevelsen. Det gamle og klassiske er gitt en fremtredende plass, og alle møbler er nøye utformet og valgt for å bevare båtens historiske sjel. Lugarene er omsorgsfullt innredet med vakre tekstiler og detaljer i messing, og er på samme størrelse som en mindre togkupé. I båtens matsal serveres det daglig frokost, to-retters lunsj og tre-retters middag, hvor menyene er inspirert av Bohuslänskystens fristelser.
I løpet av tre dager kombineres historie, kulinariske opplevelser og vakre omgivelser til et helhetlig kanalcruise.
– Følelsen av å sitte på dekk på M/S Wilhelm Thams nyte en svunnen tid er helt fantastisk, avslutter Fredrik Duveskog.