Dette i motsetning til juli og august da konkursene falt med henholdsvis 25 og 13,2 prosent.
– Sommermånedene er ofte høysesong for mange restauranter, spesielt de med uteservering eller som ligger i turistområder. September kan være utfordrende, særlig for restauranter som retter seg mot familier og turister. Skolestart og tilbakevending til rutiner kan påvirke besøksfrekvensen, sier Gustav Lundberg, analytiker i Dun & Bradstreet Norge. .
Ifølge konkursprognosene har også hotell- og restaurantbransjen tøffe tider i vente, også på lengre sikt.
– Mange restauranter sliter med høye driftskostnader, inkludert leie, lønn og råvarer. Vi forventer en 15 prosent økning i konkurser innen hotell- og restaurantbransjen, sammenlignet med gjennomsnittet de siste tre årene. Risikoen er 2 prosent høyere enn i september i fjor. Det er dyrtid, og det merkes for de svakeste aktørene i bransjen, sier Lundberg.