Da ryktene om det nye G20-hotellet begynte å gå for noen år siden, ble mange overrasket. Et trendy designhotell fra den ganske så konservative Rica-kjeden? Uansett hvor moteriktige og eksklusive planene måtte ha vært, er den endelige profilen en annen.
 Vi er ikke et designhotell, men et forretningshotell med en høy standard. En rompris på 3000 kroner natten fungerer dårlig i Oslo, sier hotelldirektør Jan Erik Rivelsrud med dårlig skjult referanse til First-hotellet Grims Grenka.
Alle som jobber på G20 er under 35 år, uten at de er alderskvotert.
 Vi tilbyr ikke halvpensjon og vil derfor ha få grupper. Det demper også hotellpreget i restauranten, sier Rivelsrud.
Fiffige detaljer
Hotellet med 96 rom har fått navnet på grunn av beliggenheten i Grensen 20 og åpnet 12. mai. Det er brukt nordiske designere til uforming av rommene som er lyse og luftige, blant annet takket være vinduer fra tak til gulv og vegg til vegg. Gjestene kan glede seg over litt bredere seng enn vanlig, 32 tommers flatskjerm, ipod-tilkobling, sedvanlig fri tilgang til trådløst internett og, ikke fult så vanlig, utlån av elektriske sykler.
Rica Hotel G20 innehar fra åpningen det offisielle nordiske miljømerket Svanen.
Inngangen på hotellet er til kaffebaren som skryter av Norges beste bakverk, og resepsjonen er avskjermet.
 Vi skal være et åpent og levende hotell hvor hele byen er velkommen, og vi legger stor vekt på mat og drikke. Carls bar åpner klokken 17 og har et stort utvalg av drinker med sesongens frukter. I august åpner Carls restaurant, og den skal være et tilskudd til hele byen, ikke bare en hotellrestaurant, sier Rivelsrud.
Restauranten skal ha en meny konsentrert rundt det nordiske kjøkken. Kokken Christofer Bengtsson er blant annet kjent fra restaurantene Elvebredden og Balthazar. Ledelsens hemmelige drøm er å skape den rimeligste restauranten i Norden med stjerne i Michelin-guiden.
Følger i fars fotspor
Jan Erik er for øvrig sønn av kjedens grunnlegger, Jan E. Rivelsrud. Senior har overført 30 prosent av aksjene til hver av sine tre barn, men sitter fortsatt på de siste ti prosentene og kontrollen gjennom A-aksjene. Datteren Vibeke har flyttet til England, mens Kristin akkurat er blitt tobarnsmor og har fødselspermisjon. Jan Erik er dermed den eneste som er aktiv i hotelldriften, noe han har planer om å fortsette med.
 Jeg har i alle fall ikke planer om noe annet. Jeg er jo oppvokst med dette, sier han.
Utdannelse i hotelledelse har han fra University of Surrey. Eter at han ble ferdig i 2002, var han management trainée i Rica-kjeden et halvt år, før han startet nattklubben Kokkos i kjelleren på Grand. Fra 2005 jobbet han i Rica Eiendom, hvor han blant annet var med på utvidelsen av Rica Nidelven og utbyggingen av fritidsparken på Havna på Tjøme.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 03.06.2010 klokken 14.40