Vi har fått en rekke foreløpige spørsmål fra flere flyselskaper, sier administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld ved Sandfjord lufthavn, Torp til Dagens Næringsliv.
Flyplassen har mye ledig kapasitet midt på dagen, mens det i rushtiden er noe trangere.
 Men vi er alltid positive til å ta imot fly fra andre steder, og det ser ut som vi får de første flyene til helgen, sier Fjeld til avisen.
Det dreier seg om charterfly som egentlig skulle landet på Kjevik ved Kristiansand, drøyt to timers kjøring unna Tord.
Flyplassen har de siste måneden hatt en svært negativ trafikkutvikling, ikke minst fordi Ryanair har flyttet over fly til Rygge. Les Fjeld har fortsatt tillit på Torp.
Rygge er også klar
På Moss lufthavn, Rygge er det også ledig kapasitet.
 Det er enkelte tidspunkter som er mer belastet enn andre, men hvis det skulle komme behov kan vi selvfølgelig tilpasse oss, sier markedssjef Silje Thorsen ved Rygge.
Foreløpig har det ikke meldt seg flyselskaper som ønsker å lande streikefly på Rygge.
En utvidelse av vekterstreiken kan føre til at også mannskap på Torp og Rygge blir tatt ut, men begge steder er andelen organiserte vektere så lav at det vil få små praktiske konsekvenser.
Norwegian og SAS avventer
 Rygge kan være et alternativ, men så lenge Gardermoen er åpen forholder vi oss til det, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.
SAS har samme holdning, men utelukker ikke flytting av enkelte flyvninger. Særlig chaterflyvninger kan være aktuelt. Ellers kan landbasert transport være et alternativ til nye flyplasser.
 Vi begynner jo å bli veldig gode til å kjøre passasjerer i buss, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.
Situasjonen er den samme for Norwegian.
 Vi er jo rene busselskapet, sier Skånvik
Opptrapping fra mandag
Streiken utvides fra mandag. Da kan innsjekkingskøene vokse i Tromsø, Bergen og Trondheim.
Vekternes fagforening varslet i går utvidelse fra vel 2400 til 3300 streikende fra mandag morgen. På Gardermoen øker antall streikende i sikkerhetskontrollen fra 110 til 180 personer. Det vil ikke gi noen dramatisk forverring av situasjonen.
Oppdatert av Stein Arild Iglebæk 17.06.2010 klokken 10.55