Med råvarer fra Midt-Norge presentert på høyeste nivå, var det ikke vanskelig å begeistre de 70 matentusiastene som hadde møtt opp.
Ørjan hadde på forhånd satt sammen en meny som tok utgangspunkt i tidligere retter som er presentert i Bocuse d ’Or konkurranser. Mange av råvarene denne kvelden var hentet fra lokale leverandører i Midt-Norge. Det ble servert utsøkt sjøkreps fra Trøndelagskysten, fjordørret og nydelige oster fra Steinkjer.
Ørjan og Odd Ivar Solvold arbeidet sammen med kokkene og lærlingene på Britannia hele dagen for å klargjøre og servere kveldens meny.
– For vårt personale var det en unik mulighet til å bli inspirert og motivert av verdens beste kokk. Det var rolig stemning på kjøkkenet, samtidig som de kjente på forventingene. Det er en stor berikelse for bedriften vår å få ta del i det håndverket som Ørjan og Odd Ivar representerer, sier en meget fornøyd hotell direktør, Arne Marius Berg.
Teamet på Britannia leverte en helaften som gjestene sent vil glemme. Aperitiff ble servert med passende bakgrunnsmusikk fra husets pianist, akkompagnert av en cellist. Deretter ble middagen servert i hotellets klassiske sal, speilsalen. Hovedretten med perlehøne gav fantastiske smaker, og var en tro kopi av «Årets kjøttrett» som Ørjan vant med.
Sjakkettuniformene fra bryllupet til Martha og Ari Behn var tatt frem for anledningen. Sølvtøyet var pusset, og summen av alle detaljene skapte en unik atmosfære rundt arrangementet.
Vinene som ble servert var av ypperste klasse. En av Norges tre Master of Wine-utdannede i Norge, Sebastian Bredal, hadde valgt ut vinene og presenterte disse under middagen.
– Det er sjeldent har jeg fått så mange positive tilbakemeldinger om vinene til en middag. Det gjelder selvfølgelig også maten, men der er forventingene skyhøye. Når det gjelder vin så reflekteres det gjerne ikke så mye over de, men her var det gjort en solid jobb, med spesielt gode kombinasjoner, avslutter Berg.
Verdens beste kokk gjester også Thon Hotels i Oslo Det vil være flere muligheter til å oppleve verdens beste kokk på nært hold hos Thon Hotels. Både Ørjan Johannessen, Bocuse d ’Or vinner 2015 og Odd Ivar Solvold, verdens beste coach, vil holde en kulinarisk helaften på flere av Thon Hotels sine beste restauranter i løpet av året.