13. april ble ”Den nasjonale frokostdagen” innstiftet på Scandic-hoteller over hele landet. Anledningen var både lanseringen av Scandic Norges nysatsing på sitt frokostkonsept.
I sakens anledning hadde Scandic invitert Olympiatoppens ernæringsfysiolog André Baumann, som forklarte hvor viktig en god start på dagen frokosten faktisk er. Lite har med andre ord skjedd siden mor og far hamret inn det samme mantraet da vi var små: at frokosten er dagens viktigste måltid.
Men en god ting kan må godt gjenta igjen og igjen. Og det er nettopp den forvissningen som ligger i bakhodet når Scandic i den grad bruker ressurser på å utvide sitt frokostkonsept. Den skal være næringsrik og variert. Man har sågar valgt å bruke sous vide-teknikken for å holde eggene bløtkokte, og varme.
– I vår nysatsing tar vi det beste fra Rica og det beste Scandic, sa norgessjef Svein Arild Steen-Melvold under lanseringen på Scandic Vulkan i Oslo, der både bransjefolk og presse var invitert til en smakebit.
Den imponerende buffeten på Vulkan bærer bud om at Scandic mener alvor. Rica gjorde frokosten til et kjerneelement i sin satsing, og lykkes veldig godt med det. Rica Nidelven – nå Scandic – ble et utstillingsvindu. Med ni sammenhengende seire i kåringen ”Norges beste hotellfrokost” – offisielt kalt Twinings Best Breakfast – var Nidelven selve spydspissen i Ricas satsing.
Ricas frokostkonsept hadde imidlertid noen huller. Blant annet var ikke alle hotellene omfattet av den samme kvaliteten. Det har imidlertid Scandic gjort noe med. Alle deres hoteller skal i prinsippet holde den samme kvaliteten.
– Samtidig skal de av hotellene som ønsker det kunne overgå dette, og lage sine egne varianter, forklarer Steen-Mevold, som brukte et helgeopphold på Nidelven som en oppkjøring foran den offisielle åpningen av Scandics nysatsing.
Frokosten er viktig
Ifølge en frokostundersøkelse utført av Norstat i regi av Scandic Norge(i uke 14 og 15 blant 100 respondenter) spiser fem av ti nordmenn frokost alene fem ganger eller mer i løpet av en uke.
Syv av ti nordmenn spiser frokost hver dag. Kun seks av ti unge nordmenn (under 30) spiser frokost hver dag. Blant den eldre (50+) garde oppgir ni av ti at de spiser frokost hver dag.
De unge nedprioriterer også de tradisjonelle brødskivene. Kun to av ti unge spiser brød hver dag, mens seks av ti eldre velger brød til frokost. Kvinnene er flinkere enn menn til å spise frokost daglig.
78 prosent tror for øvrig at frokostmøter med kolleger og forretningspartnere kan være positivt fort relasjonsbygging.