Medlemmene i fagforeningen Parat, som nå har vunnet saken, har vært ansatt i LSG. Den 1. mai 2009 overtok Gate Gourmet kontrakten om levering av catering til SASÂ fly fra LSG. Tapet av kontrakten medførte at om lag 170 ansatte i Oslo og Bergen ble sagt opp.
LSG Sky Chefs og Gate Gourmet er verdens to største flycateringleverandører. LSG kom inn på det norske markedet i 2000, etter at de den gang overtok kontrakter fra Gate Gourmet.
Mange av de som Parat har gått til søksmål for var ansatt i Gate Gourmet, og fikk jobb i LSG når de kom inn på markedet og overtok kontraktene fra Gate Gourmet. Nå har altså retten slått fast at de har rett til å bli ansatt i Gate Gourmet igjen, melder Parat på sin nettside.
 Dette er en viktig dom. Dersom retten hadde kommet til et annet resultat ville arbeidstakerne i disse virksomhetene aldri bli fast ansatt, og må starte i et nytt arbeidsforhold hver gang kontrakten ikke fornyes. Dommen betyr at de får med seg sine lønns- og arbeidsvilkår over til ny arbeidsgiver, og at de beholder sin ansiennitet, sier Parats leder Hans-Erik Skjæggerud.
Ble diskriminert
I tillegg til spørsmålet om virksomhetsoverdragelse, har lagmannsretten gitt Parats medlemmer medhold i at de ble diskriminert på grunn av sitt fagforeningsmedlemskap.
 Under intervjuene ble de ansatte spurt om hvilken fagforening de var medlem i. Mange av våre medlemmer i LSG fikk ikke jobb fordi de ikke var medlemmer av riktig fagforening, sier advokat Christen Horn Johannessen.
Det er forbudt å spørre om fagforeningsmedlemskap når en søker jobb. På dette området er arbeidsmiljøloven helt klar. Lagmannsretten har slått fast at de var en klar sammenheng mellom at de ble spurt og deretter ikke fikk jobb, sier Parats advokat. Arbeidstakerne får som følge av dommen oppreisning på 5000 kroner.
Det er ikke klart om dommen vil bli anket, og den er derfor ikke rettskraftig ennå.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 29.12.2010 klokken 09.40