Da Arthur Buchardt la fram sine første ambisiøse planer, var det snakk om å bruke en halv milliard kroner på byggingen og at stjernearkitektene i Snøhetta skulle tegne det. Etter finanskrisen ble prisen halvert, og Kristiansen & Bernhardt ble valgt som arkitekter. Ikke desto mindre er de første vurderingene av hotellet, blant annet i Oppdalingen og Adresseavisen, svært positive.
 Hotellet kan an bli starten på en sårt tiltrengt utvikling i alpinbygda, heter det blant annet i en kommentar i Adresseavisen.
Skifer Hotel ligger i sentrum av Oppdal og Rune Nordstokke er ansatt som hotelldirektør. Rune Nilsen er kjøkkensjef, mens Ingrid Dørum er restaurantsjef.
Nordstokke forventer en omsetning på 60 millioner kroner det første driftsåret. I tillegg til de 354 sengene på hotellet, og konferanseavdeling, administrerer Skifer Hotel 33 leiligheter på Sletvold.
Se også hjemmesiden til Skifer Hotel.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 15.10.2010 klokken 09.30